Δύο Έλληνες στο Madeira Island Ultra Trail!

Φανταστείτε ένα νησί που φυτεύτηκε στη μέση του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, 900 χλμ. από την ηπειρωτική Πορτογαλία και περίπου 600 χλμ. από τις ακτές του Μαρόκου. Ένα νησί όπου το βουνό μερικές φορές φιλά την καταγάλανη θάλασσα, ένα νησί όπου ψιθυρίζουν καταρράκτες, ποτάμια, ρυάκια και φιδογυριστά μονοπάτια. Μια κληρονομιά χτισμένη με την Ηράκλεια προσπάθεια διαδοχικών γενεών, ένα νησί με σπάνια δάση και μοναδική χλωρίδα το οποίο έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ε λοιπόν, σε εκείνο το εξωτικό νησί μεταφέρεται το Ultra Trail World Tour, στη Μαδέιρα όπου μάλιστα δύο Έλληνες δρομείς, η Δέσποινα Γαβριηλίδου και ο Πέτρος Γιάγκου, θα βάλουν τα δυνατά τους στον μεγάλο αγώνα της διοργάνωσης, Madeira Island Ultra Trail των 115 χιλιομέτρων και +7200μ υψομετρικής!

Σε εκείνο το νησί του Ατλαντικού, στην κουκίδα του παγκόσμιου χάρτη, ανάμεσα στους 2.487 δρομείς από 55 χώρες, μερικοί από τους καλύτερους του πλανήτη θα ζεστάνουν τις μηχανές τους ενόψει της γεμάτης σεζόν η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Οι Caroline Chaverot, Mimmi Kotka, Courtney Dauwalter, Maite Maiora, Katie Schide, Kaytlyn Gerbin και η Lisa Borzani μετακύ άλλων κυριών είναι από τις σπουδαιότερες δρομείς υπεραποστάσεων βουνού στον πλανήτη και θα «κονταροχτυπηθούν» για ένα καλό πλασάρισμα που θα τους δώσει πόντους για την κούρσα του Ultra Trail World Tour! Όσον αφορά τους άντρες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά! Οι François D'Haene, Tim Tollefson, Andris Ronimoiss (περσινός νικητής), Maxime Cazajous, Seth Swanson, Sébastien Camus, Giulio Ornati, Diego Pazos και Sylvain Camus θα δώσουν κι αυτοί την δική τους μάχη στον δρόμο για το τρόπαιο και το πλασάρισμα στο Ultra Trail World Tour.

Ανάμεσά τους, δύο έμπειροι Έλληνες δρομείς βουνού, η Δέσποινα Γαβριηλίδου και ο Πέτρος Γιάγκου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ζώντας ταυτόχρονα μια εμπειρία ζωής στην Μαδέιρα. Λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι η Δέσποινα Γαβριηλίδου βρήκε λίγο χρόνο για να μας δύο λόγια για το πώς πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στον MIUT. “ Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα! Ψάχνοντας στο YouTube για βιντεάκια του αγώνα είδαμε πόσο εντυπωσιακά ήταν εκείνα τα μέρη! Τον αγώνα θα τον πάμε μαζί με το Πέτρο μιας και δεν θα δώσει το αγωνιστικό του εαυτό γιατί ο στόχος του είναι το Σπάρταθλο το Σεπτέμβριο! Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο γίνεται σε χρόνο και φυσικά να απολαύσουμε τον αγώνα και τα απίστευτα τοπία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μας Δημήτρη Κασίμη ο οποίος μας υποστηρίζει σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.”

Καλή επιτυχία Δέσποινα και Πέτρο!

Γαβριηλίδου και Γιάγκου

Η διαδρομή του μεγάλου αγώνα της διοργάνωσης έχει απόσταση 115 χιλιόμετρα, «μαζεύοντας» το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 7.200 μέτρων θετικής υψομετρικής. Δίνει 5 πόντους ITRA ενώ όποιος τερματίσει σε λιγότερο από 29 ώρες (32 ώρες το όριο του αγώνα), έχει δικαίωμα να μπει στην κληρωτίδα του Western States 100.

 

 

Όπως όλες οι μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού έτσι και το Madeira Island Ultra Trail περιλαμβάνει στο «μπουκέτο» του κι άλλους αγώνες προσφέροντας έτσι μια συνολική εμπειρία για όποιον θέλει και - το βασικότερο - μπορεί να ταξιδέψει μέχρι το νησί. Συνοπτικά: 

  • MIUT : 115K | +7.200 | 32h | 5 ΙΤΡΑ πόντοι
  • ULTRA: 85K | +4.700 | 25h | 4 ΙΤΡΑ πόντοι
  • MARATHON: 42K | +1.750 | 11h| 2 ΙΤΡΑ πόντοι
  • MINI: 16K | +375 | 4h

Η διοργάνωση ξεκινάει ακριβώς τα μεσάνυχτα Μ. Παρασκευής προς Μ. Σάββατο με τον κυρίως μεγάλο αγώνα. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο site των αγώνων! 

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ