Adventure Zone  

 

 Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010  03:56

Home | Επικοινωνία | Gallery | Forum | Καιρός | Ειδήσεις  

 Webmail | Προπόνηση | Αγώνες | Έρευνα

Αναζήτηση www A-Z   
Βασικό Μενού

Πληροφορίες επισκεπτών

Καλωσήλθατε Ανώνυμος

(Εγγραφείτε)

Μέλη:
Νέο: kauy
Νέα σήμερα: 0
Νέα χθες: 0
Σύνολο: 945

Συνδεδεμένοι:
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 24
Σύνολο: 24
Μέλη προσωπικού:

Δεν υπάρχουν συνδεδεμένα

Καλεντάρι Αγώνων
Αύγουστος 2010
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Δεν υπάρχουν αγώνες σήμερα.

Δημοσκόπηση
Είναι απαραίτητη η καθιέρωση κοινού πλαισίου κανονισμών στους αγώνες βουνού?




Δείτε το αποτέλεσμα :: Παλιότερες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 62
Παρατηρήσεις 0

Sponsored Links
Rodopi Ultra Trail
Ο απόλυτος σγώνας περιπέτειας, στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης, στις 8-9-10 Οκτωβρίου 2010. Δύο αγώνες (164 & 82 ΚΜ). Καλοκαιρινός αγώνας 40 χιλιομέτρων στις 24 Ιουλίου


Ειδήσεις » Loutraki 24-Hours : Η εξέλιξη του πρώτου Ελληνικού 24ωρου ultra-running αγώνα σε στάδιο
Loutraki 24-Hours : Η εξέλιξη του πρώτου Ελληνικού 24ωρου ultra-running αγώνα σε στάδιο
Καταχώρηση Παρασκευή,, 11 Μαρτίου 2005 από rumor

Τρέξιμο Ένα χειμωνιάτικο σκηνικό άνοιξε την αυλαία του πρώτου 24ωρου αγώνα τρεξίματος που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 σήμερα το απόγευμα στο στάδιο του Λουτρακίου. Στη γραμμή παρατάχτηκαν 27 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, οι περισσότεροι απ αυτούς με τη φιλοδοξία να καταφέρουν μετά από ένα ολόκληρο 24ωρο –το βράδυ του Σαββάτου- να αντέξουν το φυσικό και ψυχολογικό φορτίο της υπεράνθρωπης προσπάθειας του συνεχόμενου τρεξίματος στο στίβο ενός σταδίου. Πρόκειται για μια ιστορική μέρα στις ελληνικές υπεραποστάσεις, καθώς όχι μόνο διοργανώνεται για πρώτη φορά ένας 24ωρος αγώνας σε κλειστό στίβο, αλλά και συμμετέχουν σ αυτόν πολλοί Έλληνες αθλητές. Στον αγώνα βρίσκονται και μερικοί δρομείς από το εξωτερικό, με πιο χαρακτηριστική παρουσία αυτήν της Ουγγαρέζας Edit Berces, που για πολλούς πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας θεωρούνταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη, δεδομένης της αξίας της στο παγκόσμιο στερέωμα του ultra-running.

ΟΙ 27 ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (με αλφαβητική σειρά) : Berces Edit (HUN), Garandel Morgan (FRA), Hausmann Martina (GER), Kankaansyrja Janne (FIN), Leinonen Seppo (FIN), Mustala Ari (FIN), Pallaruelo Francoise (FRA), Pallaruelo Gilles (FRA), Zdenek Kopecky (CZE), Αναστασιάδης Στέργιος, Αντωνόπουλος Τάκης, Αστέρης Θόδωρος, Γατή Παναγιώτα, Ζιάρας Κώστας, Θάνος Νίκος, Κανέλλος Χρήστος, Καραχρήστος Στάθης, Κεχαγιόγλου Δημήτρης, Κολέτσιος Θανάσης, Μαργάρας Γιάννης, Μπαξεβάνης Κώστας, Ξένος Νίκος, Τζιλιασκόπουλος Γιώργος, Φαράντος Αντώνης, Φλωράκης Γιάννης, Χαλκιάς Βασίλης, Χύτας Στέργιος

ΩΡΑ 20:57 – Στην πρώτη μας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Πολιά, πληροφορηθήκαμε ότι και οι 27 δρομείς βρίσκονται μέσα στον αγώνα, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 2ωρο. Ο καιρός είναι ιδιαίτερα ψυχρός, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 5 μόλις βαθμούς και την υγρασία στο 49%. Ευτυχώς επικρατεί άπνοια και αυτό βοηθά τους δρομείς στην προσπάθειά τους. Στις 1:47 από την εκκίνηση, προηγούνται ο Άρης Καραχρήστος και ο Γιάννης Μαργάρας, με 54 στροφές (21,6km) και ακολουθεί στην 3η θέση η Edit Berces με 51 στροφές. Όλα είναι εντάξει για την ώρα, χωρίς κάποιο απρόοπτο και με τους ανθρώπους της διοργάνωσης στις θέσεις τους. Λίγες δεκάδες υποστηρικτές βρίσκονται περιφερειακά του στίβου ενισχύοντας τους αθλητές σ αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα ή καλύτερα στις πρώτες αυτές ώρες.

ΩΡΑ 23:44 – Συμπληρώθηκαν 4:30 ώρες αγώνα και άλλαξε το σκηνικό στην κορυφή της κούρσας, με τον Κώστα Ζιάρα να φτάνει τον Καραχρήστο και να περνούν μαζί τις 126 στροφές (50,4km), τον Μαργάρα 3ο και την Berces στην 4η θέση. Οι αθλητές έκαναν την πρώτη αναστροφή στο στάδιο στις 22:00 –τρεις ώρες μετά την εκκίνηση- ώστε να μην επιβαρύνονται από την συνεχή κίνηση προς τη μία πλευρά. Το κρύο, όπως μας πληροφόρησε ο Νίκος Πολιάς, γίνεται ολοένα και περισσότερο αισθητό με το θερμόμετρο να έχει πέσει στους 3,5 βαθμούς. Στις 3 ώρες πρώτος ήταν ο Άρης Καραχρήστος με 88 στροφές (35,2 km), ο οποίος πέρασε λίγο αργότερα τον μαραθώνιο σε 3.30 ώρες. Όλα κυλούν ομαλά και οι αθλητές άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τους στάσεις για να αλλάξουν μουσκεμένα από τον ιδρώτα ρούχα, παπούτσια και να φάνε κάτι πρόχειρο. Κάπου μετά τη 1 τα μεσάνυχτα (στο πρώτο 6ωρο), υπάρχει το πρώτο όριο αποκλεισμού των 120 στροφών (48km ή μέση ωριαία ταχύτητα 8km). Ανάμεσα στους αθλητές που συμπληρώνουν αυτή τη στιγμή την πρώτη εξάδα, βρίσκεται και ο Φιλανδός Janne Kankaansyrja, ο αθλητής που προκάλεσε αίσθηση στο τελευταίο Σπάρταθλο, όταν λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ προσπερνούσε τον Αυστριακό Martin Juri ο οποίος κατέρρεε από εξάντληση, σταμάτησε και υποβαστάζοντας τον συναθλητή του πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού, μοιράζοντας την 3η θέση του αγώνα.

ΩΡΑ 09:32 - Το ξημέρωμα βρήκε στο Λουτράκι περίπου 20 αθλητές να συνεχίζουν τον αγώνα. Η κατάσταση μέσα στη νύχτα άλλαξε, με τους Φιλανδούς Kankaansyrja και Mustala να προηγούνται, με 317 και 305 στροφές αντίστοιχα. Με διαφορά λίγων μόνο στροφών, η Edit Berces (301) βρισκόταν στην 3η θέση στο 12ωρο, στο μισό του αγώνα και αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους δρομείς (Κεχαγιόγλου και Leinonen, με 276).
Νωρίτερα, στο 6ωρο, οι δύο Φιλανδοί είχαν ήδη βγει μπροστά, αφήνοντας πίσω τους μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωταγωνιστές Καραχρήστο και Ζιάρα. Ο τελευταίος εγκατέλειψε λίγο αργότερα, με πόνους στα πόδια. Από τους υπόλοιπους Έλληνες, αξιοσημείωτη είναι η απόδοση της Παναγιώτας Γατή, η οποία στο 12ωρο βρισκόταν στην 8η θέση με 253 στροφές. Σ εκείνους που εγκατέλειψαν βρίσκονται οι Τζιλιασκόπουλος, Ξένος, Garandel, Φαράντος, Αντωνόπουλος και Χαλκιάς. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές μετά την ανατολή του ήλιου στις 7, με τη θερμοκρασία να έχει ανέβει αισθητά ήδη και την άπνοια να μη δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην προσπάθεια των αθλητών.

ΩΡΑ 12:10 – Η πρωϊνή παγωνιά έδωσε τη θέση της στη ζέστη της μέρας, με το θερμόμετρο να κάνει ένα άλμα από τους -1 βαθμούς στους +23 (ώρα 12). Οι 16 δρομείς που έχουν απομείνει στον αγώνα πέρασαν σε άλλα προβλήματα, που όσο περνούν οι ώρες γίνονται ακόμα περισσότερο σοβαρά, όπως και η ζέστη. Ο Φιλανδός Janne Kankaansyrja εξακολουθεί να προηγείται στο 17ωρο. Δύο μόλις λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Φιλανδός προηγούνταν με 430 στροφές και στη δεύτερη θέση πέρασε τώρα η Edit Berges (413) και τρίτος ο Ari Mustala (404). Μετά, η διαφορά από τους επόμενους μεγαλώνει αρκετά, με τέταρτο τον Έλληνα Δημήτρη Κεχαγιόγλου (366) ενώ η Παναγιώτα Γατή βρίσκεται στην 8η θέση (328). Οι αθλητές κάνουν συχνές στάσεις για θα δεχτούν την περιποίηση του προσωπικού του αγώνα και ήδη αρκετοί άρχισαν να βαδίζουν. Το όριο αποκλεισμού στις 18 ώρες (ώρα 13:00) είναι οι 327 στροφές.

ΩΡΑ 16:55 – Ενώ απομένουν ακόμα σχεδόν δύο ώρες για να συμπληρωθεί το 24ωρο και να κλείσει ο αγώνας, η καταπληκτική Berces πέρασε μπροστά (506 στροφές) και μάλιστα έκανε σοβαρή διαφορά από τον μέχρι πριν λίγο Φιλανδό Kankaansyrja, ο οποίος υποχώρησε αρκετά πίσω (494 στροφές) παρά τη 2η θέση που βρίσκεται. Η Berces μοιάζει να μην έχει κουραστεί καθόλου και συνεχίζει μ ένα σταθερό ρυθμό. Από τους Έλληνες, ο Κεχαγιόγλου βρίσκεται στην 4η θέση (439) και η Γατή στην 8η (383). Ο καιρός είναι καλός, όμως η θερμοκρασία έκανε μια ακόμα μεταβολή, πέφτοντας στους 13 βαθμούς και έδωσε έτσι μια ανάσα δροσιάς στους αθλητές που χρειάζονται αυτή την ώρα ιδανικές καιρικές συνθήκες. Στον αγώνα συνεχίζουν πια 15 αθλητές.

ΩΡΑ 19:23 – Η Edit Berces είναι η μεγάλη νικήτρια του πρώτου 24ωρου αγώνα σε στίβο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και η 12η Μαρτίου 2005 είναι μια ιστορική μέρα για τις ελληνικές υπερασποστάσεις, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο Λουτράκι. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κι ενώ η μέρα πια τελείωνε δίνοντας τη θέση της στη νύχτα, συμπληρώθηκε το 24ωρο και οι κριτές σήμαναν τη λήξη. Η Berces απέδειξε ότι δίκαια θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί, καθώς τερμάτισε έχοντας συμπληρώσει 532 στροφές (213 km). Η Berces θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες δρομείς υπεραποστάσεων στον κόσμο και είχε ανακηρυχτεί αθλήτρια της χρονιάς για το 2003 από το UltramarathonWorld.com. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φιλανδός Janne Kankaansyrja με 508 στροφές (203 km), αποδεικνύοντας κι αυτός τη μεγάλη του κλάση (τρίτος στο περσινό Σπάρταθλο). Στην 3η θέση, ο συμπατριώτης και μέντοράς του Ari Mustala, με 491 στροφές (196 km). Ακολούθησαν: στην 4η θέση ο επίσης Φιλανδός Seppo Leinonen (463) και πολύ κοντά του στην 5η θέση ο πρώτος Έλληνας, ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου (461). Στην 6η θέση ο Γάλλος Gilles Pallaruelo (449), στην 7η η Γερμανίδα Martina Hausmann (421) και στην 8η ο επόμενος Έλληνας, ο Στέργιος Αναστασιάδης (402), ενώ πολύ κοντά του με μία μόλις στροφή διαφορά (401) η τρίτη γυναίκα του αγώνα, η Ελληνίδα Παναγιώτα Γατή. Συνολικά τερμάτισαν 16 αθλητές.

Τις πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα έδωσε στο Α-Ζ ο Νίκος Πολιάς, ο γνωστός Έλληνας πρωταθλητής του μαραθωνίου, ο οποίος βρέθηκε στο στάδιο με την ιδιότητα του υπεύθυνου της ChampionChip Hellas, της εταιρείας που είχε εφοδιάσει με μικροτσίπ τους αθλητές, ώστε οι τελευταίοι να ελέγχονται από τους διοργανωτές σε κάθε στροφή τους μέσα στο στάδιο. Ο Νίκος, πέρα από την ευθύνη της καλής λειτουργίας αυτών των οργάνων ελέγχου, βρέθηκε στο Λουτράκι και με την ιδιότητα του αρχισυντάκτη του περιοδικού Runner, του πρώτου ελληνικού περιοδικού που ασχολείται αποκλειστικά με το τρέξιμο.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα και ενδιάμεσους χρόνους στο ChampionChip.gr




Σχετικά Links

Αξιολόγηση
Μέσος όρος: 5
Αριθμός Ψήφων: 2


Παρακαλούμε περιμένετε μια στιγμή και αξιολογήστε αυτό το άρθρο.

Εξαιρετικό
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Επιλογές


 
Home | Επικοινωνία | Ειδήσεις | Forum | Κριτική | About A-Z | FAQ | Ενότητες | Links | Επισκεψιμότητα | Καλεντάρι | Αρχείο | Διαφημιστείτε
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας Adventure Zone (A-Z) αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ομώνυμης Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων χωρίς την άδεια της εταιρείας ή των συγγραφέων τους, όπου αναφέρονται. Βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας με ανάλυση 1024 Χ 768 pixels
Adventure Zone © 2001-2010 - Site designed and hosted by Webster
 

Προβληθείτε μέσα από το Α-Ζ