Και εγένετο φως! Κύριο

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση ενός φακού σε ultra αγώνες βουνού. Μάλιστα, σε μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις ο φακός είναι από τα αντικείμενα που απαρτίζουν τη λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού που πρέπει να έχει στην κατοχή του ο κάθε δρομέας για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή του. Ο φακός όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνος του! Χρειάζεται, όπως μπορείτε να φανταστείτε, μπαταρίες. Είναι συνετό, λοιπόν, να κουβαλάμε πάντοτε αρκετές μπαταρίες ώστε να αντικαταστήσουμε αυτές που η ισχύς τους εξαντλείται, ειδάλλως θα πάθουμε αυτό που άθελα του έπαθε ένας πολύ καλός φίλος όταν βρέθηκε να τρέχει νύχτα μέσα στο Φαράγγι του Ενιπέα χωρίς φως! Επίσης να αναφέρω ότι η ισχύς και η διάρκεια μιας μπαταρίας επηρεάζεται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, άρα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου.

Παρακάτω θα διαβάσετε ένα μικρό και πολύ απλό τρικ που μπορεί να μας σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις! Φυσικά, το τρικ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για φακούς που δεν έχουν ενσωματωμένες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο!

 

 

Έστω πως ο φακός κεφαλής που έχουμε έσβησε και χρειάζεται τρεις μπαταρίες τύπου ΑΑ για να λειτουργήσει ξανά, όπως και ο δικός μου, αλλά εμείς έχουμε μόνο δύο ή μία μαζί μας για να αντικαταστήσουμε. Το αλουμινόχαρτο, λοιπόν, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί κύκλωμα με την ή τις μπαταρίες και να κάνει το φακό μας να συνεχίζει να ανάβει! Για να το πετύχουμε αυτό παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το διπλώνουμε στη μέση ξανά και ξανά μέχρι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λωρίδα από αυτό που το πλάτος της θα είναι όσο το ύψος της μπαταρίας μας. Έπειτα διπλώνουμε στη μέση τη λωρίδα αυτή μέχρι να γίνει ένα μικρό κομμάτι που μπορούμε να τυλίξουμε ευκολότερα. Η “μπαταρία” μας είναι έτοιμη να κάνει τη δουλειά της!

 

Βέβαια, είναι περιττό να πω ότι η ισχύς του φακού θα είναι χαμηλότερη και ότι αυτό είναι απλά μια πρόχειρη λύση για να συνεχίσουμε με ασφάλεια μέχρι τον επόμενο σταθμό, όπου θα ζητήσουμε επειγόντως μπαταρίες. Και επειδή δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στα σκοτάδια και να παραπατώ σκουντουφλώντας, θα σας πω άλλο ένα μικρό μυστικό πριν τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου.

 

 

Αγοράστε μία λάμπα led, το πιο μικρό μέγεθος, και μία πλακέ μπαταρία, σαν αυτές που χρησιμοποιούν τα ρολόγια χειρός, από ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά υλικά. Βάζοντας την μπαταρία ανάμεσα από τις δύο ακίδες της λάμπας και στρέφοντάς την ώστε να κάνει επαφή, η μία ακίδα με τη θετική πλευρά και η άλλη με την αρνητική, θα παρατηρήσετε πως η λάμπα ανάβει. Συγχαρητήρια μόλις κατασκευάσατε έναν πάρα πολύ μικρό φακό με αρκετά έντονο φως και τον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε παντού! Να θυμάστε μόνο πως και αυτό είναι μία πρόχειρη λύση μέχρι τον επόμενο σταθμό!

Καλό ξημέρωμα!

Θεοχάρης Λεζπουρίδης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Mairhofer, Kocar win @XTERRAplanet Short Track Czech: https://t.co/qbLzdnukWj https://t.co/HenAG87DVt
@XTERRAplanet Short Track Czech Republic on Saturday and Sunday, August 13-14 - Read more at:… https://t.co/z7TJrRIP54
The charge of the thousand in Stralivigno 2022: https://t.co/iOy4ic4czY #trailrunning #Stralivignio https://t.co/trAdgIerOY
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Θρίαμβος της Κένυας στο Sierre – Zinal 2022 με νίκες του Mark Kangogo και της Esther Chesang!

Η C.A.M.P. χορηγός του Arc’teryx Alpine Academy!

Salewa Olympus Mythical Τrail, η απόλυτη περιπέτεια!

Olympus Ultra 2022: Ανακαλύπτοντας την ομορφιά της βόρειας πλευράς του Ολύμπου

Kilian Jornet και Courtney Dauwalter νικητές στο Hardrock 100 με εκπληκτικά ρεκόρ διαδρομής!

5Hours - Αγώνας αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη- Ερμή Θεοχαρόπουλου...

BADWATER 135 - Ένας αγώνας για λίγους στη Κοιλάδα του Θανάτου, φέτος και με ελληνική συμμετοχή!

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Station NES1200 και ηλιακό πάνελ FSP100!

Μπατόν ορεινού τρεξίματος & πεζοπορίας C.A.M.P.

La Sportiva Akasha II: Το δημοφιλές μοντέλο της Ιταλικής εταιρείας επιστρέφει βελτιωμένο!

Στην εξαιρετική 15η θέση και 2ος στην κατηγορία του ο Κώστας Παραδεισόπουλος στο Marathon du Mont Blanc!

Zach Miller: Kατάθεση ψυχής, σε μια μεγάλη επιστροφή ενός κορυφαίου αθλητή!