ADVENDURE - Και εγένετο φως!

Και εγένετο φως! Κύριο

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση ενός φακού σε ultra αγώνες βουνού. Μάλιστα, σε μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις ο φακός είναι από τα αντικείμενα που απαρτίζουν τη λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού που πρέπει να έχει στην κατοχή του ο κάθε δρομέας για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή του. Ο φακός όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνος του! Χρειάζεται, όπως μπορείτε να φανταστείτε, μπαταρίες. Είναι συνετό, λοιπόν, να κουβαλάμε πάντοτε αρκετές μπαταρίες ώστε να αντικαταστήσουμε αυτές που η ισχύς τους εξαντλείται, ειδάλλως θα πάθουμε αυτό που άθελα του έπαθε ένας πολύ καλός φίλος όταν βρέθηκε να τρέχει νύχτα μέσα στο Φαράγγι του Ενιπέα χωρίς φως! Επίσης να αναφέρω ότι η ισχύς και η διάρκεια μιας μπαταρίας επηρεάζεται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, άρα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου.

Παρακάτω θα διαβάσετε ένα μικρό και πολύ απλό τρικ που μπορεί να μας σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις! Φυσικά, το τρικ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για φακούς που δεν έχουν ενσωματωμένες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο!

 

 

Έστω πως ο φακός κεφαλής που έχουμε έσβησε και χρειάζεται τρεις μπαταρίες τύπου ΑΑ για να λειτουργήσει ξανά, όπως και ο δικός μου, αλλά εμείς έχουμε μόνο δύο ή μία μαζί μας για να αντικαταστήσουμε. Το αλουμινόχαρτο, λοιπόν, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί κύκλωμα με την ή τις μπαταρίες και να κάνει το φακό μας να συνεχίζει να ανάβει! Για να το πετύχουμε αυτό παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το διπλώνουμε στη μέση ξανά και ξανά μέχρι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λωρίδα από αυτό που το πλάτος της θα είναι όσο το ύψος της μπαταρίας μας. Έπειτα διπλώνουμε στη μέση τη λωρίδα αυτή μέχρι να γίνει ένα μικρό κομμάτι που μπορούμε να τυλίξουμε ευκολότερα. Η “μπαταρία” μας είναι έτοιμη να κάνει τη δουλειά της!

 

Βέβαια, είναι περιττό να πω ότι η ισχύς του φακού θα είναι χαμηλότερη και ότι αυτό είναι απλά μια πρόχειρη λύση για να συνεχίσουμε με ασφάλεια μέχρι τον επόμενο σταθμό, όπου θα ζητήσουμε επειγόντως μπαταρίες. Και επειδή δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στα σκοτάδια και να παραπατώ σκουντουφλώντας, θα σας πω άλλο ένα μικρό μυστικό πριν τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου.

 

 

Αγοράστε μία λάμπα led, το πιο μικρό μέγεθος, και μία πλακέ μπαταρία, σαν αυτές που χρησιμοποιούν τα ρολόγια χειρός, από ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά υλικά. Βάζοντας την μπαταρία ανάμεσα από τις δύο ακίδες της λάμπας και στρέφοντάς την ώστε να κάνει επαφή, η μία ακίδα με τη θετική πλευρά και η άλλη με την αρνητική, θα παρατηρήσετε πως η λάμπα ανάβει. Συγχαρητήρια μόλις κατασκευάσατε έναν πάρα πολύ μικρό φακό με αρκετά έντονο φως και τον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε παντού! Να θυμάστε μόνο πως και αυτό είναι μία πρόχειρη λύση μέχρι τον επόμενο σταθμό!

Καλό ξημέρωμα!

Θεοχάρης Λεζπουρίδης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Η διάσχιση των Ισπανικών Πυρηναίων από τον Δημήτρη Δεσποινιάδη, στο @Advendure_Net : https://t.co/WzP6Ox2JD3… https://t.co/5yMrD72dTW
"Όνειρο μου μια διεθνής διάκριση" - Μια συζήτηση με τον Θανάση Παγουνάδη στο @Advendure_Net :… https://t.co/EKuycLEbwd
Εξερευνώντας τα όρια ... μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε; Ένα άρθρο που επιχειρεί να εξερευνήσει την λεπτή γραμμή πά… https://t.co/HL70w3xTrW
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Έξι υποθέσεις κι ένα συμπέρασμα για τον ROUT 2021, τον «αγώνα που έγινε χωρίς αθλητές»!

Η διάσχιση των Ισπανικών Πυρηναίων!

"Όνειρο μου μια διεθνής διάκριση" - Μια συζήτηση με τον Θανάση Παγουνάδη!

Η Καλύβα

Ο Γιάννης Δημόπουλος και η Noora Honkala μας μιλούν για το πρώτο Sparta Running Camp!

Εγώ ούτε να οδηγώ δεν γουστάρω τόσο μακριά!

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2021 - Που πάμε ρε παιδιά ??

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βουνών - Ενίσχυση της ταυτότητας των βουνών και βιώσιμος ορεινός τουρισμός

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Δεκεμβρίου!

Τρέξιμο στον Ομπλό με φόντο την Πάτρα, την Achaia Clauss και φιλανθρωπικό σκοπό - Συζητάμε με τον Δ. Αποστολόπουλο για το Koumaria Trail Race!

Χωρίζουν οι δρόμοι του Kilian Jornet και της Salomon!

SCARPA Golden Gate ATR - Ένα πραγματικά "All Terrain" παπούτσι!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων