Ρέτζακας Trail Run

Ημερομηνία
05.02.2023

Περιγραφή

Η οργανωτική ομάδα του "Ρέτζακας Trail Run" είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του Ρέτζακας Trail Run 2023 την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στα Πλοκαμιανά Ιναχωρίου.


Ο καταρράκτης Ρέτζακας περιμένει να τον (ξανά)ανακαλύψετε μέσα από μια μεγαλύτερη και ανανεωμένη διοργάνωση που πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ομάδας Δρομέων Υγείας Κισάμου, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών, τον Δήμο Κισάμου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.


Σύντομα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του αγώνα, ενώ με την έναρξη των εγγραφών, που θα ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις λεπτομέρειες του αγώνα αλλά και τις παράλληλες δράσεις.


Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε, μαζί με την προσωρινή αφίσα μας που σας επισυνάπτουμε, είναι ότι μετά την πρώτη μας διοργάνωση τον περασμένο Φεβρουάριο όπου λάβαμε πολύ θετικά μηνύματα από τους συμμετέχοντες και αφού αποκομίσαμε εμπειρία και τεχνογνωσία, αποφασίσαμε η επόμενη μας διοργάνωση να είναι κάτι παραπάνω από άλλος ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος. Το ανανεωμένο Ρέτζακας Trail Run 2023 ευελπιστούμε να είναι μια γιορτή - εκδήλωση για το ορεινό τρέξιμο αλλά και για την φύση, το περιβάλλον, την παράδοση, την ιστορία, τους ανθρώπους και τον τόπο μας. Θα είναι μια αφορμή να γνωρίσουμε τις άγνωστες ομορφιές του Ιναχωρίου, τα ξεχασμένα μονοπάτια, τα όμορφα παλιά σπίτια, τα φυτά, τα αρώματα και τους ήχους της φύσης, τις γεύσεις αλλά και για να ξανασυναντήσουμε τον καταρράκτη Ρέτζακα. Παν'απ όλα όμως θέλουμε να είναι μια αφορμή για όλους εμάς να ξανασυναντηθούμε, να γνωριστούμε, να κάνουμε παρέα, να περπατήσουμε, να τρέξουμε μαζί στην φύση, να γελάσουμε, να ξεπεράσουμε ή και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.


Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες τρεξίματος θα έχουμε την μία ίδια διαδρομή με το 2022 των 8,2Χλμ με περίπου 400μ υψομετρική, η οποία μετονομάζεται σε Ρέτζακας Entry και θα είναι η πράσινη εισαγωγική διαδρομή που θα προφέρεται για τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα.


Θα εισάγουμε όμως και μια δεύτερη μεγαλύτερη διαδρομή, η επονομαζόμενη Ρέτζακας Challenge των 23Χλμ με περίπου 1300μ υψομετρική (αναμονή εξακρίβωσης), η οποία θα διακρίνεται με το πορτοκαλί χρώμα. Η νέα, μεγαλύτερη και πιο απαιτητική διαδρομή θα είναι μια νέα πρόκληση αλλά και πρόσκληση σε ένα μικρό ταξίδι στην άγνωστη ενδοχώρα του Ιναχωρίου με τις έντονες εναλλαγές στο τοπίο, το έδαφος, το περιβάλλον, με περάσματα μεσα από σοκάκια, παλιά μονοπάτια και κορυφογραμμές.


Το Ρέτζακας Trail Run θα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις όπως ο παιδικός αγώνας με την ονομασία "Αγρουλιδάκι* Trail για παιδιά" που θα πραγματοποιηθεί επίσης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, αλλά και εκδήλωση με προαγωνιστικό γεύμα την παραμονή του αγώνα στον χώρο του Σχολείου στα Πλοκαμιανά. Λεπτομέρειες για τις παράλληλες δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
Μπορείτε ήδη να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το : www.retzakas.gr , όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις διαδρομές (αναμονή εξακρίβωσης), την περιοχή, αλλά και υλικό από την περασμένη διοργάνωση.


*Αγρουλιδάκι, από την λέξη αγρούλιδος που είναι η άγρια ελιά.
 
Μια γεύση από την περασμένη διοργάνωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Q8Rlh6okuYg
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ: www.retzakas.gr