HardSun Trail

HardSun Trail

Ημερομηνία
05.09.2021

Περιγραφή

Διαδρομές:

• HardSun trail race 27km
Ο αγώνας «HardSun trail race» έχει μήκος 27χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά 936μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι ο χώρος μπροστά από το Copa Cabana café, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Σκάλα. Η διαδρομή διασχίζει σχεδόν όλο το πευκοδάσος του νησιού, περνάει από ξωκλήσια, παραλίες και φτάνει μέχρι το υψηλότερο σημείο του Αγκιστρίου, την περιοχή Κοντάρι, με υψόμετρο 294μ. και θέα σ’ όλο τον Αργοσαρωνικό. Τα μονοπάτια βρίσκονται κυρίως σε δασική περιοχή ενώ υπάρχουν και κάποια σημεία με άσφαλτο και πλακόστρωτο δρόμο.

• Agistraki trail race 10km
Ο αγώνας «Agistraki trail» έχει μήκος 10χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά 367μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι ο χώρος μπροστά από το Copa Cabana cafe, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Σκάλα. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική. Η διαδρομή διασχίζει τον παλαιότερο οικισμό του νησιού, το Κατούντι. Τα μονοπάτια βρίσκονται κυρίως σε δασική περιοχή ενώ υπάρχουν και κάποια σημεία με άσφαλτο και πλακόστρωτο δρόμο.

• Kids fun race
Ο αγώνας έχει ως σημείο εκκίνησης τον χώρο μπροστά από το Copa Cabana café. Οι μικροί μας αθλητές θα έχουν κατεύθυνση την περιοχή Μεγαλοχώρι. Η διαδρομή ακολουθεί την κεντρική παραλία του Αγκιστρίου, σε πλακόστρωτο κι επίπεδο δρόμο χωρίς εμπόδια και κανέναν βαθμό δυσκολίας. Μετά από 750μ (λίγο πριν το εστιατόριο «Amarilis») οι μικροί δρομείς θα κάνουν επιτόπια αναστροφή και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Συμμετοχή:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.
Μαθητές Γυμνασίου, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο «Agistraki trail» εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.
Σε περίπτωση που ένας αθλητής δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του αλλά έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, η συμμετοχή του γίνεται δεκτή.


Κριτήρια συμμετοχής:
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια συμμετοχής στους αγώνες. Ωστόσο οι αγώνες προϋποθέτουν σχετική εμπειρία σε αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Έναρξη εγγραφών:
Οι εγγραφές και για τους δύο αγώνες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.hardsunrace.com) . Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να καλυφθούν όλες οι θέσεις (300 άτομα σε κάθε αγώνα) ή μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.


Παροχές:
Η διοργάνωση παρέχει στους αθλητές:
• Τον αριθμό του αθλητή (bib)
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
• Σνακ κατά την διάρκεια του αγώνα, στα σημεία ανεφοδιασμού.
• Γεύμα πριν και μετά τον αγώνα
• Χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο
• Αναμνηστικό δώρο
• Παραδοσιακά προϊόντα από το Αγκίστρι
• Υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα
• Καφέ και σνακς την ημέρα του αγώνα

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα «HardSun trail» είναι 35€(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) και του «Agistraki trail» είναι 25€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ηλεκτρονικά (λειτουργεί και ως παραστατικό φορολογικής εγκυρότητας για τον αθλητή). Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή η πληρωμή πρέπει να γίνει σε διάστημα 5 εργάσιμων ημερών.
Μετά το πέρας του διαστήματος εγγραφών δεν θα γίνεται δεκτή καμία νέα εγγραφή.

Εκπτώσεις:
Άνεργοι, φοιτητές, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας κι Ενόπλων δυνάμεων επωφελούνται με έκπτωση 20% της αρχικής τιμής. Για να συνυπολογιστεί η έκπτωση απαιτείται η αποστολή των απαραίτητων αποδεικτικών μέσω email μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους.
Οι ομαδικές συμμετοχές (αθλητικοί σύλλογοι δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί, ταξιδιωτικά γραφεία) επωφελούνται με έκπτωση 20% της αρχικής τιμής.

*για ομάδες άνω των 10 ατόμων η διοργάνωση θα επικοινωνεί μόνο με ένα μόνο άτομο που θα έχει επιλέξει η ομάδα.


Πολιτική ακύρωσης:
Η ακύρωση της συμμετοχής εκ μέρους του αθλητή είναι δωρεάν αρκεί αυτό να γίνει 1 μήνα πριν την διεξαγωγή του αγώνα στον οποίο θα λάμβανε μέρος. Υπάρχει μόνο η επιβάρυνση του κόστους των τραπεζικών πράξεων (2,00€).
• Εάν κάποιος αθλητής ακυρώσει τη συμμετοχή του 7 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα θα έχει επιβάρυνση 8,00€ (2,00€ κόστος τραπεζικών πράξεων + το κόστος του αγωνιστικού πακέτου που προοριζόταν για τον συγκεκριμένο αθλητή).
• Ο αθλητής έχει τη δυνατότητα να παραλάβει το αγωνιστικό του πακέτο, ακόμα κι αν δεν συμμετάσχει στον αγώνα. Το κόστος μεταφοράς επιβαρύνει τον ίδιο (εξαιρείται το μετάλλιο του αγώνα).
• Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής δεν συμμετάσχει στον αγώνα χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει την Διοργάνωση, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής του και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε μια επόμενη διοργάνωση.
• Στην περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την διεξαγωγή του αγώνα προβλέπεται η επιστροφή ολόκληρου του ποσού στους αθλητές. Σε αυτή την περίπτωση, ο κάθε αθλητής θα επιβαρυνθεί με το κόστος των τραπεζικών πράξεων (2,00€).

Εκκίνηση:
Η ώρα εκκίνησης των αγώνων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Και οι δύο αγώνες έχουν ως σημείο εκκίνησης το Copa Cabana Cafe που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του χωριού Σκάλα.
Γραμματεία: Η γραμματεία θα λειτουργεί τις παραμονές και των δύο αγώνων καθώς και δύο (2) ώρες πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Η γραμματεία θα βρίσκεται στο Copa Cabana Cafe Bar. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.hardsunrace.com, στην ενότητα «Πρόγραμμα»)

Έπαθλα:
Όλοι οι αθλητές που θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό θα λάβουν ένα χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο. Και στους δύο αγώνες θα γίνει απονομή επάθλων στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες. Τα έπαθλα αυτά είναι χειροποίητα και έχουν στοιχεία φιλοτεχνημένα από χρυσό και πλατίνα 18 καρατίων.


Υγεία συμμετεχόντων – ερωτηματολόγιο:
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη της καλής του υγείας και φυσικής κατάστασης. Μέρος αυτής της ευθύνης αποτελεί η συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου πριν την ημέρα του κάθε αγώνα. Με βάση αυτό οι διοργανωτές θα μπορούν να έχουν μία σαφή εικόνα της ασφάλειας ως προς τα μέτρα προστασίας έναντι του COVID19.
Θα ακολουθήσει δεύτερο ερωτηματολόγιο 48 ώρες μετά το τέλος του κάθε αγώνα, με το οποίο θα δηλώνει ο κάθε δρομέας την κατάσταση της υγείας του μετά τον τερματισμό του.


Ιατρική περίθαλψη:
Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κι έχει προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό (ιατρό, ομάδα διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ομάδα εθελοντών). Επίσης, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους ειδικούς απαγορεύσει σε αθλητή να συμμετάσχει στον αγώνα εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ο αθλητής οφείλει να συμμορφωθεί με τη σύσταση των ειδικών και να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Κανόνες:
Όλοι οι συμμετέχοντες πριν από τους αγώνες οφείλουν να έχουν διαβάσει τους κανόνες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.hardsunrace.com , ενότητα «Κανόνες») και να τους ακολουθούν την ημέρα διεξαγωγής τους. Η μη τήρηση των κανόνων συνεπάγεται τον αποκλεισμό των αθλητών από τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουν.

Ποινές:
Για πληροφορίες σχετικά με τις ποινές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.hardsunrace.com, στην ενότητα «Κανόνες», «Ποινές»).

Πώς να έρθετε:
Ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης του νησιού είναι μέσω θαλάσσης με συμβατικό πλοίο ή ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά.
Το συμβατικό πλοίο αναχωρεί από την πύλη Ε8 (διάρκεια ταξιδιού 1ω και 45 λ.)
Το ιπτάμενο δελφίνι αναχωρεί από την πύλη Ε9 (διάρκεια ταξιδιού 55λ.)

Από τον διοργανωτή
Σπυρίδωνα Λογοθέτη
Ατομική επιχείρηση «ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ»
Αγκίστρι

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matte… https://t.co/qIUueJJaSA
@TDG_trail 2021: Με Ελληνικό ενδιαφέρον επιστρέφουν οι Γίγαντες των Άλπεων: https://t.co/4e5abCe2QJ https://t.co/23Vj1dT4Pw
@UTMBMontBlanc 2021: O Βασιλιάς επιστρέφει, το prerace άρθρο του @Advendure_Net : https://t.co/IeZITR2oXe https://t.co/bDI0ft5b4C
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Tor des Geants 2021: Με Ελληνικό ενδιαφέρον επιστρέφουν οι Γίγαντες των Άλπεων!

Μία φωτογραφική περιήγηση στο UTMB 2021

Salewa Mountain Trainer Mid GTX, ο ‘’πιστός’’ φίλος στο βουνό.

D'HAENE και DAUWALTER νικητές στο UTMB 2021 - Τερμάτισαν 5 Έλληνες

GARRIVIER και CODINA οι νικητές του CCC 2021 - Τερμάτισαν 7 Έλληνες

UTMB 2021 - OCC: Εξαιρετική εμφάνιση για τον Κώστα Παραδεισόπουλο: 21ος γενικής & 1ος κατηγορίας - Νικητές οι Jonathan ALBON και Blandine L'HIRONDEL

UTMB 2021: O Βασιλιάς επιστρέφει!

Το εγχείρημα «Ios 360» ή αλλιώς η πεζοπορία της Ίου περιμετρικά, διασχίζοντας 60 χιλιόμετρα, σε 3 ημέρες!

Ανίχνευση Ζωής: TeRA 80Km - Zagori Mountain Running!

Τρέξιμο στα μονοπάτια της Σκοπέλου: Μια συνέντευξη με τον Peter Booth, ψυχή του πρώτου Skopelos Trail Race!

Από το σκοτάδι στο φως ...