Sitia Geopark Trail

Ημερομηνία
13.10.2019

Περιγραφή

Ο Δήμος Σητείας, o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), με την οργανωτική υποστήριξη του Οργανισμού ανάπτυξης Σητείας ΟΑΣ)   προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος και πεζοπορίας.
 

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 3ου΄΄SitiaGeopark Trail΄΄24 χιλ. : Πλατεία Ζήρου.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 06 χιλ.: ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΌΜΟΥ   1.000 μ  Αγοριών – Κοριτσιών δημοτικών σχολείων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  Πλατεία Ζάκρου

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

09.00 – ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΄΄Sitia Geopark Trail΄΄

10:00 – ΑΓΩΝΑΣ 06  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ 

10:45 – ΑΓΩΝΑΣ 1000μ Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

09.00 - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαιολογικός χώρος  Κάτω  Ζάκρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  3ου  ΄΄SitiaGeoparkTrail ΄΄ Πλατεία Ζήρου – Κάνεβα – Ζάκαθος –Σίτανος – Σκαλιά–  Μαύρος Κάμπος – Ζάκρος – Φαράγγι νεκρών – Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  7σταθμοί εφοδιασμού με νερό

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ  ΔΡΟΜΟΣ: Γύρος Κάτω Ζάκρου

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό.

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά ,χυμοί  και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής των αγώνων.
  • • Οι συμμετέχοντες στο δόμο των 24 χιλιομέτρων , θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.
  • • Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά την διαδρομή.
  • • Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικών δώρων του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες.
  • • Υγειονομική κάλυψη αγώνα

Τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπου του αγώνα 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΑΠΟΝΟΜΏΝ

Δρόμος 24 χιλιομέτρων

ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ : γεννημένοι 2000-1978, 1977-1962, 1962 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 6 χιλιομέτρων

ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2000-1978, 1977-1962, 1962 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 1000μ

Αγοριών –Κοριτσιών  δημοτικών σχολείων: γεννημένοι 2008-2009-2010

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Όσοι αθλητές θα συμμετέχουν στους αγώνες και είναι από μακρινούς προορισμούς ,ο σύλλογος ξενοδόχων Σητείας και Παλαίκαστρου -  Ζάκρου  θα  προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην Σητεία και στην γύρο περιοχή.

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 3ου΄΄SitiaGeopark Trail΄΄24 χιλ, είναι καλό να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας για την καλύτερη οργάνωση της μετακίνησης τους προς την αφετηρία του αγώνα στην Ζήρο.  Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους την μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία ,γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής 11/10/2019, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στον Σύνδεσμο:  https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=d34592d4f82394059373147f0e5defbd . Επίσης και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 28430 23775. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 12/10/2019 στoγραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας  17:00 – 19.00, χωρίς όμως υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης.

ΜΟΝΟ  για την διαδρομή του ανωμάλου δρόμου των 10.000μ και των 1.000μ μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 13/10/2019 έως τις 9:30 το πρωί στην Γραμματεία των αγώνων, στην Κάτω Ζάκρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 11/10/2019 στο e-mail του Γεωπάρκου Σητείας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – μαθήτρια συμμετέχων. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς την σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολειών της διοργάνωσης «Τρέχω στο 3ο΄΄SitiaGeoparkTrail΄΄». ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στην δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το ΄΄Sitia Geopark Trail΄΄24 χιλ.  από Σητεία για Ζήρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία : Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας  στις 07:30 π.μ. Τα προσωπικά είδη των αθλητών θα μεταφερθούν στον τερματισμό ( κάτω Ζάκρο) με ευθύνη των διοργανωτών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των αριθμών όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο γραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από  17.00 – 19.00

Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με την συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

 ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

 Με  φροντίδα και ατομική τους  ευθύνη, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

 

            Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 

            Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους, την οποία θα παραλαμβάνουν και θα συμπληρώνουν στην γραμματεία των αγώνων.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@HOKAONEONE Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια, παρουσίαση… https://t.co/8SYaRKuxJX
"H Άνδρος αλλιώς ... ", ένα ορειβατικό και αναρριχητικό διήμερο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και αδρεναλίνη:… https://t.co/KINjAv9WFT
Ξεκινάει το "Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020', το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου: https://t.co/ynOpCAhVPT https://t.co/FHVVVhRPfv
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός POLO