Frozen Peaks 2018: Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου θα συμμετέχει στην 3η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

28 Μαρ 2018

 

Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου θα συμμετέχει στην 3η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τη λειτουργία διαμορφωμένου χώρου στη ΔΕΘ στην έκθεση SPORTEXPO-MARATHON με σκοπό την προώθηση της ιδέας του Εναλλακτικού Τουρισμού και ποιο συγκεκριμένα του Αθλητικού. Η Οργανωτική Επιτροπή FROZEN PEAKS (www.frozenpeaks.gr) θα παρουσιάσει την μεγάλη διεθνή εκδήλωση που πρόκειται να λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Λεκανοπέδιο Νευροκοπίου από 24 έως 27 Μαΐου 2018, τον μεγαλύτερο και σκληρότερο ultra mountain στην Ελλάδα. PANORAMA 265km D+11000 m Μια επίπονη δοκιμασία σώματος και ψυχής που αγγίζει τα όρια, σε μια μοναδική περιοχή φυσικού κάλλους και ιστορικών μνημείων. Ένας αγώνας με πολλές βιωματικές εμπειρίες, εκπλήξεις και συγκινήσεις. Μια περιπέτεια γι΄ αυτούς που τολμούν να ξεπεράσουν τα όρια τους. Μια εμπειρία ζωής!!!

 

HIGHLAND – ΥΨΙΠΕΔΟ 90 χιλ και D+ 4.700 m Ο δεύτερος αγώνας της διοργάνωσης που αποτελεί και το δεύτερο κύκλο της διαδρομής ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Μια σκληρή πλην πανέμορφη διαδρομή. Συνδυάζει ορειβατικά μονοπάτια που περνούν από ιστορικά οχυρά, ψηλές κορυφές με πανοραμική θέα όλης της περιοχής, χιονοδρομικές πίστες και ορειβατικά καταφύγια, τυπικά ορεινά χωριά, φαράγγια, πλακόστρωτα παλιά μονοπάτια και το διεθνές ορεινό μονοπάτι Ε6.

HEROES – ΗΡΩΕΣ 41.633 μ και D+ 1259 m Ένας ορεινός μαραθώνιος στην περιοχή των ιστορικών οχυρών της περιοχής Νευροκοπίου. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη των ηρωικών υπερασπιστών των οχυρών. Μια διαδρομή που ενώνει τα ιστορικά οχυρά, Λίσσε, Ντάσαβλη, Παρταλούσκα, Μαλιάγκα, Περιθώρι. Δίνεται η δυνατότητα, στους αθλητές του αγώνα, να έχουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία της ζωής των στρατιωτών μέσα στα οχυρά.

ΛΙΣΣΕ – LISSE 14 km D+ 200 m Με εκκίνηση από το χωριό Οχυρό και ανάβαση στο ιστορικό οχυρό Λίσσε, περνά έξω από την είσοδο του οχυρού. Ανεβαίνοντας στην κορυφή του λόφου, περνά μέσα από παρακείμενο οχυρό, όπου οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από μέσα ένα ιστορικό οχυρό της εποχής του 1940. Βγαίνοντας από την άλλη πλευρά του οχυρού, η διαδρομή κατεβαίνει την απότομη πλαγιά και κάνοντας ένα γύρο τον λόφο του Λίσσε, επιστρέφει στην πλατεία του χωριού. Από εκεί ακολουθώντας γεωργικό δρόμο, δίπλα σε κανάλι νερού, φτάνει στο αθλητικό κέντρο Νευροκοπίου για να τερματίσει.

Επίσης η Ο.Ε. θα παρουσιάσει όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2018 στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου όπως HYDRAMA TOUR, NEVROKOPI TRAIL, GRANITIS TRAIL κ.α.

Ο διαμορφωμένος χώρος βρίσκεται στο περίπτερο 9 και από αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 όσοι τον επισκεφθείτε θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε σχετικά!!

Πληροφορίες:

www.frozenpeaks.gr , mail: info@frozenpeaks.gr

facebook: Frozen Peaks

τηλ. 6976221292 - 6972896984

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ