Με επιτυχία διεξήχθη ο 2ος Hardsun trail στο Αγκίστρι

09 Σεπ 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά oι αγώνες της διοργάνωσης Hardsun trail στο Αγκίστρι. Το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα τεχνική ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις δύο διαδρομές, πραγματοποιήθηκε μια μικρή συζήτηση μεταξύ διοργανωτών κι αθλητών καθώς λύθηκαν και απορίες των τελευταίων.

 

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αγκίστρι και συγκεκριμένα στην Σκάλα Αγκιστρίου. Ήταν αγώνες ορεινού τρεξίματος και ήταν δύο: ο Hardsun trail 27χλμ και ο Agistraki trail 10χλμ. Σε αυτούς συμμετείχαν δεκάδες αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και κάποιοι από το εξωτερικό. Tην πρώτη θέση στον Hardsun trail 27χλμ στην κατηγορία ανδρών κατέλαβε ο Ιωάννης Βλάχος με χρόνο 2:30:34 και στην κατηγορία των γυναικών η Βασιλική Τζίμα με χρόνο 02:31:16.

Την πρώτη θέση στον Agistraki trail 10χλμ στην κατηγορία ανδρών κατέλαβε ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος με χρόνο 0:49:19 και στην κατηγορία των γυναικών η Αντιγόνη Γεωργιάδη με χρόνο 1:01:09. Σε όλους του αθλητές απονεμήθηκαν χειροποίητα κεραμικά έπαθλα και μετάλλια κατασκευασμένα από το εργαστήριο κεραμικής Kourtzis art pottery.

 

Οι αγώνες διεξήχθησαν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κατά του covid‐19 σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΓΓΑ (Γενική Γραμματείας Αθλητισμού) και του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας). Κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους οι αθλητές είχαν την δυνατότητα να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους στους σταθμούς ανεφοδιασμού που βρίσκονταν σε συγκεκριμένα σημεία των διαδρομών. Οι σταθμοί αποτελούνταν από σνακ, ενεργειακά τζελ, αναψυκτικά, νερά, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους το καφέ μπαρ COPA CABANA στην σκάλα Αγκιστρίου που ετοίμασε τα σνακ των αθλητών, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς καθώς και το προ‐αγωνιστικό και μετά αγωνιστικό γεύμα των αθλητών. Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις από το Αγκίστρι και συγκεκριμένα: το AGISTRI BOAT RENTALS, το καφέ QUADRANT, το σούπερ μάρκετ AΘΑΝΑΣΙΟΥ, την ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ και την εταιρεία NIPHESTOS MARINE ENGINEERING. Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ που πρόσφερε χαλβάδες στους αθλητές, το κατάστημα αθλητικών ειδών WEFIT που πρόσφερε δώρα στους αθλητές που κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους καθώς κι ενεργειακά τζελ στους σταθμούς ανεφοδιασμού και το ATHENS SPORTS MASSAGE για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχαριστούμε τα καταστήματα από την Αίγινα και συγκεκριμένα: το καφέ ΝΗΣΟΣ, το σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, το οπωροπωλείο ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ, το καφεκοπτείο SPIRI καθώς και τον ΟΑΚ Αίγινας.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συμμετοχή της SARONIC FERRIES ως χρυσός χορηγός της διοργάνωσης καθώς προσέφερε 40% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αθλητών και των συνοδών τους και δωρεάν εισιτήρια στους εθελοντές της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε επίσης το περιοδικό IRUN για την στήριξη και την βοήθεια στον τομέα της επικοινωνίας του αγώνα.

Στους αθλητές δόθηκε ως δώρο ένα οικολογικό επαναχρησιμοποιούμενο τσαντάκι που περιείχε διάφορα προϊόντα, προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, το υφασμάτινο τσαντάκι ήταν προσφορά της NIPHESTOS MARINE ENGINEERING, οι χαλβάδες προσφορά της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, το ενεργειακό τζελ προσφορά του WEFIT, ο καφές που περιλαμβανόταν στο μετα‐αγωνιστικό γεύμα ήταν προσφορά τουκαφεκ οπτείου SPIRI. Το τσαντάκι επίσης περιελάμβανε τοπικά προϊόντα (λάδι και ρίγανη) προσφορά της διοργάνωσης, ένα αναμνηστικό μπλουζάκι κι ένα παγούρι προσφορά της ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ) που συμμετείχαν στην διοργάνωση για να παρέχουν βοήθεια στους αθλητές καθώς και τον ιατρό της διοργάνωσης κύριο ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ. Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλουμε στους εθελοντές της διοργάνωσης που βοήθησαν πραγματικά στο στήσιμο, στην διεξαγωγή και στην ομαλή ροή των αγώνων. Η ανιδιοτελής προσφορά και η στήριξή τους ήταν πραγματικά πολύτιμη!

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές για την συμμετοχή τους, την υποστήριξη και τον σεβασμό απέναντι στην διοργάνωση, στο νησί και στο περιβάλλον.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα Hardsun trail,
Ο διοργανωτής,
Σπυρίδων Παν. Λογοθέτης