Εκπληκτικές εμφανίσεις των αθλητών της SCARPA στον 16ο Olympus Marathon

02 Ιουλ 2019

Με εκπληκτικό τρόπο για τους κορυφαίους δρομείς της SCARPA ολοκληρώθηκε ο 16ος Olympus Marathon, ένας αγώνας με συναγωνισμό παγκοσμίου επιπέδου σε μια διαδρομή που αποτελεί μέρος της διεθνούς σειράς αγώνων Migu Run Skyrunner World Series. Η Elisa Desco στην 1η της εμφάνιση στον αγώνα, πήρε τη νίκη καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνα με 5:14:18. Ο Kiril Nikolov ο οποίος έτρεξε στον αγώνα για 4η φορά κατέρριψε το δικό του προσωπικό ρεκόρ στον αγώνα κατακτώντας την 2η θέση με την πολύ σπουδαία επίδοση 4:33:01.

Με αυτή της τη νίκη η Elisa Desco διατηρεί τα πρωτεία στην σχετική κατάταξη του πρωταθλήματος Skyrunning με 456 βαθμούς.

Elisa Desco | Photo Credits: GO Experience

 

Ο Kiril στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ανέφερε ότι «ήμουν σε πολύ κατάσταση και αυτό το κατάλαβα από τα πρώτα χιλιόμετρα στην άσφαλτο. Ήξερα ότι ο Malek είναι πολύ δυνατός στην κατηφόρα οπότε προσπάθησα να κερδίσω όσο χρόνο μπορούσα μέχρι το οροπέδιο. Στην κατηφόρα με πέρασε και από εκεί δεν μπορούσα να τον πιάσω. Έχω τρέξει στον αγώνα άλλες τρεις φορές, πρώτη φορά αισθάνθηκα τόσο καλά στο οροπέδιο. Δεν ήταν τόσο ζεστά όσο τις άλλες φορές και έτσι μπόρεσα να πιέσω για να φτάσω σε αυτήν την επίδοση».

Kiril Nikolov | Photo Credits: GO Experience 

 

Και οι δύο σπουδαίοι skyrunners της SCARPA έτρεξαν με το SCARPA SPIN. Το SPIN αποτελεί το  ελαφρύτερο μοντέλο της SCARPA. Κατασκευασμένο από θερμοσκληρυνόμενη μεμβράνη στο πάνω μέρος και εξαιρετικά διαπνέον ύφασμα χωρίς ραφές θα ταιριάξει σαν γάντι στο πόδι του έμπειρου και χαμηλού βάρους δρομέα. Η μεσόσολα κατασκευασμένη με μεσαίας πυκνότητας EVA είναι ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει προστασία στο πίσω μέρος και καλή απόκριση στο μπροστινό. Ένα κομμάτι κατασκευασμένο από άκαμπτο EVA τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της μεσόσολας και εγγυάται υψηλότερη επιστροφή ενέργειας μετά το πάτημα και συνεπώς καλύτερη πρόωση. Με 4mm drop και μόλις 247 γρ. βάρος υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες για αγώνες skyrunning. Ένα εξαιρετικά γρήγορο παπούτσι με κορυφαία πρόσφυση την οποία παρέχει η Vibram Megagrip σόλα του και εφαρμογή που ταιριάζει σαν γάντι στο πόδι. Μεγάλο του προσόν η δυνατότητά του να διαβάζει το έδαφος παρέχοντας ταυτόχρονα όση προστασία χρειάζεται. Ένα όπλο στα πόδια του έμπειρου δρομέα βουνού για επιδόσεις σε μικρούς αγώνες μέχρι μεσαίας απόστασης αγώνες.

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ