Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου του Syros City Trail 2019

11 Σεπ 2019

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και ο Α.Π.Σ. Δρομείς Σύρου συνδιοργάνωσαν για 5η συνεχόμενη φορά με απόλυτη επιτυχία τον αγώνα πόλης με την επωνυμία Syros City Trail. Η αρχόντισσα των Κυκλάδων, Ερμούπολη, υποδέχτηκε ένα μεγάλο πλήθος αθλητών και επισκεπτών που ήρθαν να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη και πρωτότυπη για την περιοχή, αθλητική γιορτή! Ο αγώνας αποτελούνταν από δυο διαδρομές, 10χλμ και 3 χλμ!

 

Αθλητές  από όλες τις γωνίες της Ελλάδας αλλά και αρκετοί από το Εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον λόφο του Βροντάδου, της Άνω Σύρου, στα Καμίνια και άλλες γειτονιές της Ερμούπολης . Οι κάτοικοί τους είχαν την ευκαιρία να δουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια όλων των αθλητών.  

Το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τεχνική Ενημέρωση στο Ινστιτούτο Κυβέλη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης. Τους αθλητές υποδέχτηκε στο Ινστιτούτο η δισέγγονη της μεγάλης ηθοποιού Κυβέλης, η οποία μεσουράνησε στο θέατρο του 20ου αιώνα,  Βαλεντίνη Ποταμιάνου. Στα πλαίσια της παρουσίασης  πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εσωτερικό του σπιτιού  καθώς και το χώρο όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο, το οποίο αποτελείται από μία συλλογή Θεατρικών Κειμηλίων και φωτογραφιών. Η Τεχνική ενημέρωση ξεκίνησε τις πρώτες βραδινές ώρες, στην εξωτερική αυλή του Ινστιτούτου, με θέα το λιμάνι της Ερμούπολης και τον φωτισμένο Ναό του Αγίου Νικόλαου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Κουλουμπής , Δημοσιογράφος Ιστοριογράφος ο οποίος ερευνά την ιστορία της Σύρου. Αφού καλωσόρισε τους αθλητές μας μίλησε για τον Μεγάλο Συριανό ποιητή στιχουργό, λογοτέχνη Μάνο Ελευθερίου μιας και ο αγώνας ήταν αφιερωμένος σε αυτόν. Η ομιλία είχε ένα συναισθηματικό τόνο αφού ο κος Κουλουμπης χρησιμοποίησε στην ομιλία του λόγια και θύμησες του Μάνου Ελευθερίου ενώ προβάλλοντας σπάνιες φωτογραφικές στιγμές από την ζωή του κάνοντας έτσι το αφιέρωμα πιο άμεσο και προσωπικό φέρνοντας πιο κοντά τον Μεγάλο Συριανό λογοτέχνη.

Στην συνέχεια ο υπεύθυνος Διαδρομής, Ισίδωρος Παλαμάρης αναφέρθηκε στα επιμέρους κομμάτια των διαδρομών! Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους   και την προβολή ταινίας μικρού μήκους για την ιστορία του θεάτρου στην Σύρο τον 19ο και 20ο αιώνα!

 Στον αγωνιστικό τομέα σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, μεγάλος νικητής στον αγώνα των 10χλμ (5000 σκαλάκια) αναδείχθηκε ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ , με χρόνο 52:14, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η MARTYNA STASKIEWICZ από την Βουλγαρία με χρόνο 01:06:17. Στα 3χλμ νικητής ήταν ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ, από την Σύρο, με χρόνο 15:15 ενώ στις γυναίκες η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΟΡΓΟΝΙΚΟΥ, με χρόνο 18:14. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην διεύθυνση www.syroscitytrail.gr

Η οργανωτική επιτροπή συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους και θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όλους τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μεγάλο χορηγό, την εταιρεία Chronosystems - Timing & Sport Service για την οικονομικής της υποστήριξη.

Ο Αντώνης Σολάρης, για λογαριασμό του www.sportscyclades24.gr , αποθανάτισε ιδιαίτερες στιγμές των αγώνων παρουσιάζοντας σε όλη την Ελλάδα, μέσω της αθλητικής του ιστοσελίδας τις ομορφιές της Σύρου, όπως επίσης και οι υπόλοιποι εθελοντές φωτογράφοι που στάθηκαν στα στενά έτσι ώστε να αποθανατίσουν τους αθλητές σε στιγμές υπερπροσπάθειας.

Ευχαριστούμε ολόψυχα για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τις νοσηλεύτριες Θεοδώρα Καζηλιέρη και τον καρδιολόγο Δημήτρη Τσανακτσή των οποίων η παρουσία ήταν απαραίτητη.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης,  για άλλη μια φορά ήταν υποδειγματική. Αποδείξαμε, για άλλη μια φορά, ότι μέσα από την συλλογικότητα και τη συνεργασία μπορούμε να διοργανώσουμε σημαντικά αθλητικά δρώμενα για τον τόπο μας.

Αναμένουμε τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις σας ώστε η επόμενη διοργάνωση Syros City Trail 2020 να είναι ακόμη καλύτερη.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στον τόπο μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ