NITECORE NU33 - Φακός κεφαλής για πολλές ώρες στα μονοπάτια!

Τι μπορεί να ζητάει κάποιος από ένα φακό κεφαλής?

Να είναι σταθερός. Check

Να είναι ελαφρύς. Check

Να είναι άνετος. Check

Να έχει καλό και δυνατό φως. Check

Να μην "τρυπάει" την τσέπη. Check

Να έχει καλή διάρκεια μπαταρίας, δηλαδή να βγει μια νύχτα έστω στη μεσαία ένταση. Check

Και φυσικά να μη σε αφήσει ξαφνικά στο σκοτάδι, δηλαδή να είναι αξιόπιστος. Check (so far)

Φυσικά η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορείς ακόμα και να ρυθμίσεις το φακό σου από app στο κινητό, αν αυτό είναι βέβαια το ζητούμενο. Αν πάλι πορεύεσαι με το simple is the best τότε σίγουρα ο NU 33 της Nitecore αξίζει μια ματιά καθώς την παραπάνω λίστα την ικανοποιεί πλήρως και πάει και ακόμα παραπέρα μιας και έχει και εντυπωσιακή ισχύ που φτάνει τα 700 lumens.

Έχοντας ξεκινήσει με φακό το τρέξιμο στα 40-50 lumens τότε τα νούμερα αυτά είναι άκρως εντυπωσιακά και μάλιστα έχοντας και το πλεονέκτημα της επαναφόρτισης και όχι της αποθήκευσης έξτρα μπαταριών για αντικατάσταση τους όταν αυτές εξαντληθούν και φυσικά με κόστος συντήρησης του φακού κεφαλής πέραν από το αυτονόητο κόστος κτήσης του.

Αν όντως λοιπόν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει στον NU33 τι παίρνει ακριβώς?

Unboxing

Ανοίγοντας την compact συσκευασία του υπάρχει εκτός φυσικά του φακού, ένα καλώδιο φόρτισης USB-C, η κάρτα εγγύησης και ένα έντυπο οδηγιών σε αρκετές γλώσσες με εξέχουσα την αγγλική. Αλλά στα Ελληνικά δεν υπάρχει. Εντάξει όμως νομίζω όμως ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα που μάλλον οι οδηγίες απλά επιβεβαιώνουν αυτό που αντιλαμβανόμαστε και εμείς με την πρώτη ματιά. Είπαμε simple is best.

Έχουμε λοιπόν 2 βασικά κουμπιά στο φακό, τα οποία είναι και τελείως διαφορετικά μεταξύ τους προκειμένου να είναι ξεκάθαρο στο χρήστη το ποιο χρησιμοποιεί, το κουμπί ενέργειας, το κουμπί επιλογής προγράμματος και μια υποδοχή φόρτισης.

 


Τo κουμπί επιλογής προγράμματος μας δίνει πρόσβαση σε 5 συνολικά επίπεδα φωτεινότητας από το συνδυασμό του βασικού LED και του βοηθητικού CRI (Color Rendering Index) φωτός. Το CRI (είναι  είναι μια μέτρηση του τρόπου με τον οποίο αποδίδονται τα φυσικά χρώματα κάτω από μια τεχνητή πηγή λευκού φωτός σε σύγκριση με το ηλιακό φως) αποδίδει πιο φυσικά τα χρώματα ενώ το LED είναι πολύ ισχυρό φτάνοντας τα 700 lumens. Να οι οδηγίες και στα Ελληνικά!

Έτσι στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τις μετρήσεις ανά φωτεινότητα που μπορούμε να επιλέξουμε

 

Το βάρος του φακού είναι στα 95 γραμμάρια με την ενσωματωμένη μπαταρία Li-ion 2.000mAh που σημειωτέον είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον από τις απλές ΑΑ και φορτίζει πλήρως σε μόλις 1,5 ώρα.

Η κάσα είναι μεν κατά το ήμισυ από πλαστικό όπως συνήθως γίνεται στους φακούς κεφαλής, το μπροστινό μέρος της όμως έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο αφού είναι πιο αποτελεσματικό στην απαγωγή θερμότητας.

Επιπροσθέτως ο φακός είναι αδιάβροχος (IP66) και ανθεκτικός σε πτώση από 1 μέτρο το οποίο θέλω να επιβεβαιώσω καθώς μου έπεσε και από περίπου 2 μέτρα χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Πολύ χρήσιμη και η ένδειξη επιπέδου ενέργειας της μπαταρίας στο πλάι για να αποφύγουμε και δυσάρεστες εκπλήξεις αφού οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε καθημερινή χρήση του φακού με αποτέλεσμα να μη θυμόμαστε πάντα αν πρέπει ή όχι να φορτίσουμε πριν τη χρήση.  


Φυσικά υπάρχει και κλείδωμα για να προστατευτούμε από ακούσια ενεργοποίηση του φακού κατά τη μεταφορά του αλλά και λειτουργία SOS, αχρείαστη να είναι.

Στην πράξη τώρα μου άρεσε πολύ ο ιμάντας κεφαλής του φακού που είναι κατασκευασμένος από πολύ μαλακό υλικό και είναι αρκετά φαρδύς ώστε να στέκεται και χωρίς μάλιστα να έχει ταλαντώσεις.


Το σύστημα σύσφιξης είναι αρκετά απλό αφού απλά το τραβάς αν θέλεις να το σφίξεις χωρίς να χαλαρώνει το παραμικρό ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση ή το χαλαρώνεις τραβώντας στην αντίθετη φορά.

Το φως που αποδίδει ο φακός στην υψηλή (turbo) σκάλα είναι αρκετά λευκό και έντονο με σχετικά καλή διάχυση αλλά προσωπικά προτιμώ τη μεσαία  ή high όπως την ονομάζει η Nitecore που διαρκεί σχεδόν όσο μια καλοκαιρινή νύχτα και δε θα προβληματίσει αφού και η ποιότητα φωτός και η έντασή του (200 lumens) είναι παραπάνω από ικανοποιητική.


Άλλωστε όσοι σκοπεύουν να κάνουν χρήση πάνω από 8-9 ώρες σε κάποιο αγώνα είναι βέβαιο ότι θα έχουν και powerbank να φορτίσουν και φακό backup που έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι οι αγώνες το έχουν ως προαπαιτούμενο.

Πολύ χρήσιμη στους ξενύχτηδες και η λειτουργία μόνο του CRI φωτός το οποίο και ενδείκνυται για διάβασμα το βράδυ με πιο γλυκό φωτισμό.

 

Εν κατακλείδι έχουμε ένα φακό με μια πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που καταφέρνει χωρίς να ξεχωρίζει με κάποια εξωτικά χαρακτηριστικά, να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του ως φακός κεφαλής και το κυριότερο με αξιοπιστία τόσο στις επιδόσεις όσο και στη χρήση.

Είπαμε, simple is best!

Συνοπτικά χαρακτηριστικά

 • Επαναφορτιζόμενος φακός κεφαλής με τρεις πηγές φωτισμού και θύρα φόρτισης USB-C
 • Κεντρικό λευκό LED με μέγιστη ισχύ φωτισμού που φθάνει τα 700 Lumens !
 • Είναι εφοδιασμένος με ένα βοηθητικό LED υψηλού CRi (CRi>90)
 • Ο βοηθητικός κόκκινος φωτισμός έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την Νυχτερινή Όραση
 • Χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα ενιαίου σώματος με πολλές πλευρές για ομοιόμορφη και απαλή αντανάκλαση του φωτισμού.
 • Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (Li-ion) με χωρητικότητα 2000mAh.
 • Ενσωματωμένο σύστημα επαναφόρτισης μπαταριών ιόντων λιθίου μέσω θύρας USB-C  (5V / 2A)
 • Σχεδιασμένος με δύο κομβία διαφορετικά σε σχέδιο και αίσθηση στο πάτημα έτσι ώστε να προσφέρουν εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι.
 • Πέντε (5) επίπεδα φωτισμού , δύο (2) ειδικές φωτεινότητες και δύο (2) λειτουργίες του κόκκινου φωτισμού.
 • Διαθέτει τέσσερις ενδεικτικές λυχνίες ώστε να καταδεικνύει την ενέργεια που έχει απομείνει στην μπαταρία.
 • Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικά πολυκαρβονικά υλικά και αλουμίνιο
 • Ελαφρύς και συμπαγής σε μέγεθος
 • Ανθεκτικό σε πτώσεις έως και από 1 μέτρο ύψος.
 • Αδιάβροχος και ανθεκτικός στη σκόνη σύμφωνα με την βαθμολογία IP66 
 • Τιμή: 59,90€

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ