CRKT Woods Chogan T-Hawk: Καινοτομία και παραδοσιακή δεξιοτεχνία σε ένα χρήσιμο εργαλείο!

Αν ταξιδέψουμε πίσω στην Παλαιολιθική περίοδο, στην εποχή του Λίθου, ένα από τα πρώτα εργαλεία που κατασκεύασε ο άνθρωπος ήταν το τσεκούρι. Αυτό του άνοιξε μια σειρά από “νοερά μονοπάτια” αφού η φαντασία του το χρησιμοποίησε για να σκαλίσει, να φτιάξει άλλα εργαλεία, να επιζήσει στην άγρια φύση και να κυνηγήσει. Περνώντας οι χιλιετηρίδες, η πέτρα έγινε χαλκός, μετά σίδηρος και φτάνοντας στη μέρα μας, ένα τέτοιο απλό εργαλείο έφτασε να φτιάχνεται από το σκληρότερο ατσάλι και με λαβή από την καλύτερη ξυλεία. Αυτό το “αθόρυβο” και “ανώνυμο” εργαλείο, παρέμεινε τελικά ένα από τα πιο διαδεδομένα και χρήσιμα “όπλα” για τους ανθρώπους της περιπέτειας και των μεγάλων διασχίσεων, τους κατασκηνωτές, τους μάστορες και τους κυνηγούς, αλλά και για αυτούς που ανοίγουν και συντηρούν παραδοσιακά μονοπάτια στην φύση, η οποία δεν αφήνει τίποτα ανοιχτό αν το παραμελήσει ο άνθρωπος. Σήμερα λοιπόν, το Advendure θα αφήσει για λίγο το “Endurance” και θα μείνει στο “Adventure” του logo του, παρουσιάζοντας ένα τέτοιο “ταπεινό” - αλλά απίστευτα χρήσιμο για τους ανθρώπους της περιπέτειας και της φύσης - τσεκούρι! Το Woods Chogan T-Hawk φέρει τη σφραγίδα του Ryan Johnson, ίσως του μεγαλύτερου σχεδιαστή παρόμοιων εργαλείων στις Ηνωμένες Πολιτείες και της CRKT (Columbia River Knife & Tool), κορυφαίας Αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας εξοπλισμού επιβίωσης.

 

Ο εξαιρετικός σχεδιασμός του είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η λεπίδα είναι κατασκευασμένη από ανθρακούχο χάλυβα 1055, παρέχοντας ανθεκτικότητα και δύναμη για να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες εργασίες. Η κεφαλή του τσεκουριού λειτουργεί σαν σφυρί και είναι ιδανική για το σφυροκόπημα πασσάλων για το στήσιμο μιας σκηνής ή άλλων βασικών ειδών κατασκήνωσης. Διαθέτει εργονομική λαβή που προσδίδει ισορροπία, κάνοντας το χειρισμό του φυσικό και άνετο, με συνέπεια τη μείωση της κούρασης του χρήστη.

Μπαίνοντας σε τεχνικά χαρακτηριστικά, η λαβή του είναι κατασκευασμένη από ξύλο αγριοκαρυδιάς του Tennessee, συνδυάζοντας ομορφιά και ανθεκτικότητα. Κάθε λαβή επιλέγεται ξεχωριστά για τα μοναδικά μοτίβα του ξύλου, ώστε κυριολεκτικά να μην υπάρχουν δύο όμοια τσεκούρια, δείγμα του πως ένα κοινό εργαλείο μπορεί να φτιαχτεί με πολύ μεράκι. Κοπή καυσόξυλων, κατασκευή καταφυγίου σε αποστολές περιπέτειας, κοπή ξύλων για διάνοιξη μονοπατιών και άλλες εργασίες υπαίθρου είναι το πεδίο του.


Επιπλέον, το συμπαγές μέγεθος και το σχετικά χαμηλό βάρος το καθιστούν εξαιρετικά φορητό, επιτρέποντάς τη μεταφορά του με ευκολία σε σακίδια πλάτης, εξοπλισμό κατασκήνωσης ή ακόμη και στη ζώνη, για γρήγορη και βολική πρόσβαση.

Αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση για όσους χρειάζονται ένα τέτοιο εργαλείο, μιας και η αξιοπιστία του, η λειτουργικότητα του και η αισθητική του συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με τη σύγχρονη καινοτομία σχεδιασμού.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Μήκος λεπίδας: 88,90 mm
Λεπίδα τσεκούρι  με σφυρί
Ατσάλι λάμας:  1055 Ανθρακούχο ατσάλι
Φινίρισμα λάμας:  Διάφανη λάκα
Πάχος λεπίδας:  13,21 mm
Συνολικό μήκος : 482,60 mm
Βάρος:  0,90 κιλά
Λαβή: Ξύλο αγριοκαρυδιάς απο το Tennessee
Τύπος: Tomahawk

Τιμή: 93,90€

 

Την πλήρη γκάμα των προϊόντων / εργαλείων CRKT μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων CRKT στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα CRKT διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ