Γράφτηκε ιστορία με το 1:59:40 του Eliud Kipchoge στην Βιέννη!

Γράφτηκαν πολλά, πολλοί είπαν ακόμα περισσότερα, υπολόγισαν κάθε μικρή η μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να μετρήσει και να υπολογίσει με ακρίβεια αυτό το όποιο δεν είναι μετρησιμο...Την ψυχή, το μυαλό  και την θέληση αυτού του ανθρώπου να μείνει στην ιστορία σαν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να τρέξει την απόσταση του μαραθωνίου δρόμου σε λιγότερο από 2 ώρες!

 

 

Και όπως είπε και αυτός στην συνέντευξη του “Η εγκεφαλική μου προετοιμασία για να αντιμετωπίσω μια τέτοια πρόκληση είναι τόσο σημαντική όσο και η φυσική μου προετοιμασία. Χρειάζεται να αφομοιώσω - ενσωματώσω στην καρδιά και στο μυαλό μου ότι μπορώ να τρέξω έναν μαραθώνιο σε λιγότερο από δυο ώρες”. Η σιγουριά του και η αφοσίωση του στον στόχο του είναι αυτή που τον έφερε στο τέρμα μέσα στο χρόνο και με ένα τεράστιο χαμόγελο... Ας απολαύσουμε σήμερα αυτή την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του αθλητισμού, το απίστευτο 1:59:40 του κορυφαίου Eliud Kipchoge! Είμαστε πολύ τυχεροί σαν γενιά που είδαμε μπροστά στα μάτια μας να γράφεται ιστορία!

 

 

 

Ιωάννης Δαγκόγλου

Γιάννης Δαγκόγλου

 

Γεννήθηκα στην Πάτρα και ασχολήθηκα με τον στίβο από την ηλικία των 12 χρόνων. Υπήρξα αθλητής στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων με καλύτερες επιδόσεις:

1500 μ. 4:02’’ (κατηγορία Εφήβων)

5.000 μ. 15:12’’ (κατηγορία Εφήβων)

10.000 μ. 32:50’’ ( κατηγορία Νέων)

Μαραθώνιος 2.30:17’’.

Αποφοίτησα από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991 με ειδικότητα στους δρόμους.

Έχω παρακολουθήσει την σχολή προπονητών της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου (F.I.D.A.L.- Formia 2001).

Έχω συμμετάσχει σε προπονητικά καμπ του βάδην ( 2005 και 2006 Montescaglioso Bari Ιταλία ).

Είμαι από το 2005 Διδάκτορας της Εθνικής Γυμναστικής Ακαδημίας της Σόφιας (Βουλγαρία) για την διατριβή μου στην προπόνηση Εφήβων αθλητών του βάδην με ε θέμα «Αξιολόγηση της ικανότητας απόδοσης νεαρών αθλητών βάδην με την χρήση του τεστ Conconi» Ο βαθμός του διδακτορικού διπλώματος μου ήταν 22/23.

Είμαι επίσημος προπονητής στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (από τον Οκτώβριο του 2000) και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Α’ κατηγορίας για το άθλημα του Κλασσικού Αθλητισμού από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Έχω γυμνάσει πολλούς πρωταθλητές (Σοφία Αρματά, Γιάννης Καυκάς, Χαράλαμπος Πιτσώλης, Σοφία Ρήγα, Ισαβέλλα Κοψαχείλη, Αλέξι - Μαρία Παππά). Μιλάω άπταιστα Ιταλικά και Αγγλικά.

 

www.smartrun.gr

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ