Πήλιο: Ένας παράδεισος βουνού και θάλασσας!

By 16 Σεπ 2020

Το Πήλιο είναι ένας προορισμός που συνδυάζει πεζοπορία στη φύση και πανέμορφες παραλίες. Έχει κανείς τόσες πολλές επιλογές για να γεμίσει τις μέρες του με διαφορετικές εικόνες και στιγμές στη φύση που είναι αδύνατο να μην το ερωτευτεί! Σίγουρα ο δρόμος για να φτάσεις στην πλευρά του Αιγαίου είναι κάπως δύσκολος και μακρινός… όμως αυτό που αντικρίζεις σε αποζημιώνει κάθε φορά με το παραπάνω! Οργανώστε σύντομες αποδράσεις με διαμονή τουλάχιστον 1-2 ημερών επιλέγοντας ή συνδυάζοντας από τις παρακάτω:

 

 

Α. Παραλίες Χορευτό/ Άγιοι Σαράντα/ Παρίσαινα

Μπορείτε να καταλήξετε στις παραλίες κατηφορίζοντας με πεζοπορία από το Πουρί. Σε αυτή την περίπτωση, εκπληκτική επιλογή για φαγητό είναι η ταβέρνα «Πλυμάρι» στην παραλία της Ανάληψης. Εναλλακτικά, αξίζει να κάνετε μια στάση στη Ζαγορά, έναν από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου ή περάστε από εκεί φεύγοντας για να δειπνήσετε στην ταβέρνα της πλατείας του χωριού ή στη διπλανή Μακρυρράχη.

 

 

Β. Παραλίες Αη-Γιάννης/ Παπανερό/ Πλάκα

Φτάνοντας στον Άη-Γιάννη, έχετε δύο επιλογές: Να περπατήσετε 5 λεπτά με κατεύθυνση βόρεια και να χαλαρώστε στην πιο απομονωμένη παραλία της Πλάκας ή να παρκάρετε πριν το γεφυράκι και να απολαύσετε τη νότια μεριά της παραλίας, με δροσιστικά κοκτεϊλς σε ένα από τα χαριτωμένα beach bar στο Παπανερό.

 

 

Κάντε το γεύμα σας στην ταβέρνα «Χρήστος» (στον Αη-Γιάννη) και δοκιμάστε φρέσκα τσιτσίραβλα της περιοχής! Εάν επιλέξετε να φτάσετε στις παραλίες περπατώντας, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στην πανέμορφη πλατεία του Κισσού. Μη ξεχάσετε να πάρετε πίτα ή τυρόψωμο από το φούρνο!

 

 

Γ. Παραλίες Νταμούχαρη/ Φακίστρα/ Μυλοπόταμος

Περπατήστε στην όμορφη Τσαγκαράδα, ένα χωριό που υποδέχεται τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αφού διαθέτει πολυάριθμους ξενώνες και ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα στο πράσινο ενώ έχουν θέα στο απέραντο μπλε του Αιγαίου! Εξαιρετική πρόταση διαμονής στην περιοχή που προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων και υπηρεσιών ευεξίας είναι ο Ξενώνας Iris. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του και ενημερωθείτε για τα εναλλακτικά retreats που διοργανώνει (σταφυλοθεραπεία, βοτανογνωσία, γιόγκα, κ.ά.) ή επικοινωνήστε μαζί τους στα τηλέφωνα +30.24260 49370/ +30.6976 983322.

 

 

Από το χωριό ξεκινούν πανέμορφα μονοπάτια – “πνιγμένα” στο πράσινο - για τις παραλίες ενώ επίσης μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και σε άλλα σημεία ώστε να περπατήσετε στις διπλανές παραλίες Λαμπινού και Λιμνιώνα.

 

 

Δ. Παραλίες Ποτιστικά/ Μελανή

Η διαδρομή με το αυτοκίνητο περνά μέσα από την Αργαλαστή ενώ για να φτάσετε στην παραλία Μελανή, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το μικρό μονοπάτι που ξεκινάει από τα Ποτιστικά. Σε κοντινή απόσταση, εντυπωσιακά όμορφα χωριά χτισμένα σε ύψωμα, είναι το Προμύρι και ο Λαύκος αλλά και η Μηλίνα χαμηλά στη θάλασσα που έχουν όλα θέα στον Παγασητικό κόλπο. Εάν έχετε χρόνο αξίζει να κάνετε την κυκλική πεζοπορική διαδρομή Μηλίνα-Λαύκος-Μηλίνα, που θα σας δώσει μια σύντομη γεύση από τις μυρωδιές και τη βλάστηση του βουνού.

 

 

Ε. Παραλίες Πλατανιάς/ Μικρό

Ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινά δεξιά από το λιμανάκι του Πλατανιά, όπου καταφθάνουν τα καΐκια με ολόφρεσκα ψάρια! Για τη δύση του ηλίου κατευθυνθείτε στο Τρίκερι, Αγία Κυριακή και τις Κότες όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα φανταστικό τοπίο με υπέροχα χρώματα. Ο Κατηγιώργης από την πλευρά του Αιγαίου φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του.

 

 

 

ΣΤ. Οβριός/Κεραμίδι/Καμάρι

Το βόρειο κομμάτι του Πηλίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Αγιόκαμπο της Λάρισας και επιφυλάσσει καθαρές και ήσυχες παραλίες. Ξεκινώντας από το Βόλο περνάτε από την τεχνητή λίμνη Κάρλα, όπου ανάλογα την εποχή, μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να θαυμάσετε φλαμίγκο σε έναν εκπληκτικό υδροβιότοπο που αναστήθηκε πρόσφατα. Οι προτεινόμενες πεζοπορίες στην περιοχή διέρχονται από: Μονή Φλαμουρίου-Κάτω Κορομηλιά-Άνω Κερασιά-Βένετο.

 

 

Εάν ο καιρός το επιτρέπει, μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες είναι η μετάβαση από παραλία σε παραλία με κανό. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του True adventure είναι έτοιμη να διοργανώσει για εσάς το καλύτερο πακέτο περιπέτειας στη φύση!

 

 

Φέτος μια ιδέα του γνωστού ορειβάτη Νικόλαου Μαγγίτση γίνεται πραγματικότητα – Το επόμενο Σαββατοκύριακο,17-21 Σεπτεμβρίου - αλλά και μεταξύ 8-12 Οκτωβρίου - ετοιμαστείτε για το 1o Long Pelion Trail !!!

 

Και φυσικά, το ορεινό τρέξιμο έχει από το 2016 στο Πήλιο έναν από τους ομορφότερους αγώνες ultra-trail στην χώρα, το Ultra Trail Pelion, γι’ αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια καταπληκτική διαδρομή μήκους περίπου 80 χιλιομέτρων, με +4.000 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά!

 

 

Ελένη Αλεξίου

Photo copyright: Ελένη Αλεξίου

 

View this photo set on Flickr

Ελένη Αλεξίου

Με πρώτο πτυχίο από το Τμήμα Διατροφής Θεσσαλονίκης και δύο μεταπτυχιακά στην άσκηση, απασχολήθηκε αρχικά ως εργαστηριακή συνεργάτης στο ΤΕΙ Κρήτης και αυτόνομα ως διατροφολόγος. Παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα ενώ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και παιδαγωγός (ΑΣΠΑΙΤΕ), διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία σε διάφορες δομές της δημόσιας και ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Συνέχισε με σπουδές στην Επικοινωνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (2019) και όταν αποφοίτησε (2019) ίδρυσε την επιχείρηση της, με σκοπό την προώθηση ενός πιο δραστήριου και βιώσιμου τρόπου ζωής. Τα τελευταία χρόνια έχει συγγραφική δραστηριότητα, συνεργαζόμενη με διαφορετικούς φορείς (ΚΑΕΛΕ, ΙΕΠ, ΙΝΕ) που έχουν αναλάβει την αναμόρφωση των επαγγελματικών περιγραμμάτων, των προγραμμάτων σπουδών και των οδηγών κατάρτισης, αλλά και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Ως υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ενεργό μέλος του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου, συμμετέχει σε ερευνητικά έργα που αφορούν σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα ταξίδια ευεξίας και φύσης, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τη βιώσιμη διαχείριση προορισμών. Η διατριβή της εστιάζει στις προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης νησιώτικων προορισμών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο link:

https://www.wellnesstales.com/

 

nutritionactivitynuts.blogspot.gr/