Κ2 - «Μαζί στην κορυφή»: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάβαση του Αντώνη Συκάρη στο πιο δύσκολο βουνό του κόσμου!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει... Η πρώτη ελληνική, χειμερινή ανάβαση στην κορυφή του βουνού K2 ξεκινάει αυτή την Κυριακή! Για μια ακόμη μεγαλεπίβολη ανάβαση θα ξεκινήσει ο Αντώνης Συκάρης. Σημείο έναρξης, το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και απώτερος σκοπός η κατάκτηση της δεύτερης υψηλότερης κορυφής του κόσμου, μετά το Everest, της  κορυφής του Κ2 στα 8.611m! Σύμμαχοι στην προσπάθειά του, θα είναι άλλοι 10 διεθνούς φήμης ορειβάτες & 15 πολύ δυνατοί sherpas ενώ την αποστολή διοργανώνει η Seven Summits Treks με αρχηγό τον Νεπαλέζο Dawa Chang Sherpa. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αποστολή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου του 2021.

 

 

Το βουνό Κ2 βρίσκεται στο Πακιστάν και αποτελεί το πιο δύσκολο βουνό του κόσμου και το δεύτερο ψηλότερο. Μάλιστα οι θυελλώδεις άνεμοι και οι τρομακτικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα στις προηγούμενες προσπάθειες των ορειβατών να φθάσουν στη σύνοδο της κορυφής.

 

Ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, λίγο πριν την αναχώρησή του, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι τον υποστηρίζουν. Πρώτα απ’ όλα, τον μέγα χορηγό της αποστολής, την ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία πίστεψε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα με σκοπό να κατακτηθεί αυτή η -απάτητη σε χειμερινή περίοδο- κορυφή των 8.611m!

 

Ευχαριστεί επίσης και τους επιμέρους χορηγούς της αποστολής, που απαρτίζονται από μεγάλες εταιρείες με όραμα: Optima Bank, Midea, FG.Europe, COCO-MAT, Dimitriadis Action Stores, Marmot, La Sportiva, ALPI STORAGE, Melissa, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥ ΖΗΝ Greece, ChemiX. Τέλος, τα ευχαριστήριά του δίνει και σε όλους τους υποστηρικτές της προσπάθειάς του: Πλαίσιο, nutrilab, Cross Train Center, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου, Εταιρεία ασφαλιστικών πρακτόρων Κ2 Νικος Κεχαγιόγλου.

 

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της μεγαλεπίβολης ανάβασης του Αντώνη Συκάρη, μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα στο Facebook “Antonis Sykaris - Greek Alpinist” και στο Instagram “antonios_sykaris”.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ