CITYTRAIL™ - Ανακάλυψε το μονοπάτι στην πόλη σου! Κύριο

By 16 Απρ 2014

Η Salomon - εταιρεία που καινοτομεί στα αθλήματα βουνού - παρουσιάζει μια καινούργια προσέγγιση όσο αφορά το καθημερινό τρέξιμο. Tο CITYTRAIL™ σε ενθαρρύνει να ανακαλύψεις μονοπάτια και καινούργιες διαδρομές, όπου και αν βρίσκεσαι μέσα στην πόλη. Ακόμη και αν κατοικείς σε μια μεγάλη πόλη, το CITYTRAIL™  είναι η ευκαιρία να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από το τρέξιμο στην άσφαλτο και το πεζοδρόμιο.

Κάθε πόλη έχει πλακόστρωτα μονοπάτια, γεμάτα με ανθρώπους που περπατούν, κάνουν πατινάζ ή ποδηλασία, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή σε μια ατελείωτη παρόμοια καθημερινή διαδικασία. Αλλά, μέσα σε αυτό το δίκτυο διαδρομών υπάρχουν κάποιοι συντομότεροι δρόμοι, παρακάμψεις, σκαλιά, πάρκα ή κατάφυτες εκτάσεις, ίσως και κάποιες γέφυρες. Η έννοια του CITYTRAIL™, σημαίνει ουσιαστικά την ενσωμάτωση όλων αυτών των διαφορετικών στοιχείων στην καθημερινή προπόνηση σας, ώστε να ξεφύγετε από την δρομική ρουτίνα και να βάλετε την περιπέτεια στο καθημερινό σας τρέξιμο.


Η μακριά παράδοση της Salomon στο βουνό, σε συνδυασμό με τα χρόνια εμπειρίας που έχει σε σχέση με το ορεινό τρέξιμο, έχουν σαν αποτέλεσμα την σχεδίαση και παραγωγή εξοπλισμού που  ταιριάζει άψογα στην έννοια του CITYTRAIL™ . Τα παπούτσια της σειράς X-SERIES, είναι στο “στοιχείο” τους όσο αφορά κάθε πιθανή επιφάνεια, παρέχοντας την απορρόφηση κραδασμών και την δρομική αίσθηση που οι δρομείς χρειάζονται όταν τρέχουν επάνω σε πεζοδρόμιο ή δρόμο, αλλά ταυτόχρονα και την προστασία και την πρόσφυση που απαιτείται σε πιο τραχιά μονοπάτια ή χαλαρές και σαθρές επιφάνειες. Τα παπούτσια της σειράς SENSE, συνδυάζουν το χαμηλό drop της φτέρνας και την ευκαμψία για φυσικό τρέξιμο, με την προστασία και την πρόσφυση για τρέξιμο στα μονοπάτια.


Η σειρά δρομικών ρούχων PARK της Salomon συμπληρώνει επίσης την έννοια του CITYTRAIL™, συνδυάζοντας τεχνικά υφάσματα και χαρακτηριστικά με μια χαλαρή, διακριτική σιλουέτα, που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο είτε τρέχοντας σε ένα ποδηλατόδρομο στο οικείο περιβάλλον της πόλης, είτε σε μια κορυφογραμμή στα βουνά. Μπορεί να δείχνουν σαν ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή σαν ένα μακρύ σορτσάκι, αλλά το μπλουζάκι και το σορτς της σειράς PARK έχουν ειδικά υφάσματα απομάκρυνσης της υγρασίας και γρήγορου στεγνώματος, καθώς και επίπεδες ραφές για άνεση ώστε να προσφέρουν ελεύθερη και άνετη κίνηση. Τα ρούχα της σειράς PARK είναι έτοιμα για χρήση σε οποιοδήποτε άθλημα και για δραστήριο τρόπο ζωής.


Εάν χρειάζεται να μεταφέρεις μαζί σου νερό σε τρεξίματα που διαρκούν περισσότερο, το PARK HYDRO HANDSET είναι ένα βολικό σύστημα μεταφοράς νερού με το χέρι, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην παλάμη, και διαθέτει ένα μαλακό φλασκί των 500 ml το οποίο συμπιέζεται καθώς πίνεις, έτσι ώστε το νερό να μην πλατσουρίζει γύρω. Διαθέτει ακόμη και μια μικρή τσέπη για να μεταφέρεις κλειδιά ή ένα ενεργειακό gel.


Η έννοια του CITYTRAIL™ έχει να κάνει με την απόδραση από την ρουτίνα”, εξηγεί ο Mick Oconchuir, Outdoor Brand manager της Salomon και συνεχίζει: “οι άνθρωποι θέλουν να βάζουν ποικιλία στην καθημερινή τους προπόνηση, να ξεφεύγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα και να διασκεδάζουν περισσότερο σε σχέση με το να τρέχουν συνέχεια στο πεζοδρόμιο. Τα παπούτσια και ο ρουχισμός της σειράς CITYTRAIL™ είναι εξαιρετικά ευέλικτα, έτοιμα για κάθε είδους επιφάνειας ή τερέν, και πραγματικά αντανακλούν την μεγάλη ιστορία και την τεχνική εμπειρία της Salomon. Είναι ο δικός μας τρόπος να παρέχουμε βουνίσια περιπέτεια σε όλους τους δρομείς, είτε βρίσκονται σε ένα χωριό, είτε στα βουνά, είτε σε μια μεγάλη πόλη.

 

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος στο Lyon Urban Trail!

Ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος, είναι ο διεθνής αθλητής της Salomon για το CITYTRAIL™ , έχοντας τρέξει με ξεχωριστή επιτυχία σε αγώνες urban-trail σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, με τελευταία μεγάλη επιτυχία του την δεύτερη θέση στο περίφημο Lyon Urban Τrail στην Γαλλία πριν από μερικές μέρες, ενώ στις 27 Απριλίου θα συμμετάσχει στο Barcelona City Trail. Ο Δημήτρης δίνει την δική του άποψη για το CITYTRAIL™, αλλά και το πως το βιώνει ο ίδιος ενσωματώνοντας το στην δική του καθημερινή προπονητική ρουτίνα: “Η αγάπη μου για το βουνό είναι δεδομένη. Λατρεύω τη γρήγορη κίνηση στις πανέμορφες διαδρομές μέσα στα μονοπάτια, ανακαλύπτοντας νέα μέρη και παίζοντας με το σώμα μου. Είναι μια μοναδική αίσθηση την οποία δεν μπορώ να αποτυπώσω είτε γραπτά είτε προφορικά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θέλω να το κάνω καθημερινά, γεγονός πρακτικά αδύνατο μιας και μένω στην πόλη, στον κατά τα άλλα επίσης πανέμορφο Πειραιά.

Προερχόμενος από το Μαραθώνιο και τους αγώνες δρόμου πάντα αναζητούσα μια όσο το δυνατόν επίπεδη διαδρομή, επαναλαμβάνοντας την ίδια στροφή ξανά και ξανά. Είναι ωραία η αίσθηση να κινείσαι σχετικά γρήγορα, όμως είναι πολύ πιο ωραία να απολαμβάνεις και την διαδρομή. Οι πόλεις έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά, αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να τα ανακαλύψουμε.

Ο αγώνας που με βοήθησε να δω την πόλη μου με διαφορετική ματιά , ήταν το 2013 στην Λυών. Ένας αγώνας 36 χιλιομέτρων με 1.600 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά και αντίστοιχα άλλα τόσα αρνητική, σε μία πόλη σχετικά επίπεδη (πολύ πιο επίπεδη από την Αθήνα) όπου το χαμηλότερο από το υψηλότερο σημείο της δεν ήταν πάνω από 120 μέτρα και αυτό σε ένα συγκεκριμένο σημείο! Από τότε άρχισα να κάνω μια μορφή ‘’υβριδικής’’ προπόνησης, πρακτική στην καθημερινότητά μου, η οποία περιέχει ότι μπορεί να μου προσφέρει η πόλη χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθώ με κάποιο μεταφορικό μέσο στο βουνό.

Προσομοίωσα λοιπόν σε ένα βαθμό τις επιθετικές εναλλαγές στην κλίση αλλά και στην πορεία της διαδρομής, περνώντας από μικρά γειτονικά πάρκα (χώρους με λίγο πράσινο γιατί πραγματικό πάρκο δεν υπάρχει στον Πειραιά), ανηφόρες, σκαλιά, λιμάνι, παραλιακούς δρόμους, στενά σοκάκια κλπ. Η ρουτίνα της προπόνησής μου πλέον έπαψε να είναι μονότονη και έγινε σίγουρα πιο εποικοδομητική για αγώνες είτε CITYTRAIL™ είτε καθαρόαιμους βουνού.”

 

Δείτε μία επιλογή φωτογραφιών από τον πρόσφατο Lyon Urban Trail 2014

View this photo set on Flickr

 

CITYTRAIL™ - Ανακάλυψε το μονοπάτι μέσα στην πόλη σου!

H Salomon δημιουργήθηκε το 1947 στις Γαλλικές Άλπεις. Το πάθος της εταιρείας μας για την ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλημάτων βουνού, της παραγωγής προϊόντων, της ποιότητας και της δεξιοτεχνίας, μας οδηγούν στην δημιουργία πρωτοποριακού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει άνεση και ελευθερία ώστε να σε βοηθήσει να προκαλέσεις τον εαυτό σου στα βουνά και πλέον και στην πόλη.


Salomon Hellas
Photo © www.lepape-info.com, Salomon

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ