Dynafit Greece: Ένα προπονητικό camp ορεινού τρεξίματος για τον “Ορίζοντα”, στην άγρια ομορφιά της Νότιας Κρήτης! Κύριο

Το  διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2017, διοργανώθηκε από το σύλλογο «Ορίζοντας» το πρώτο προπονητικό camp για το ορεινό τρέξιμο, με απώτερο σκοπό οι συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για τους δύο αγώνες που ακολουθούν, το Samaria Run και το Rouvas Forest Trail. Στo πρώτο camp της σειράς, συμμετείχε και η Dynafit Greece στηρίζοντας το σημαντικό έργο του «Ορίζοντα».  

 

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Ιδρύθηκε το 2004 (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων), με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο, καλύπτοντας ανάγκες που άλλοι σύλλογοι αδυνατούσαν καθώς προσέφεραν βοήθεια σε παιδιά έως και 18 ετών. Ο Σύλλογος στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά απλώνει τη δράση του και ανοίγει την αγκαλιά του και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 

 

Από την αρχή της φετινής χρονιάς, όλη η οικογένεια της  Dynafit Greece, θέλοντας να βοηθήσει στο έργο που παράγει ο «Ορίζοντας», συμμετέχει και προβάλει στις δράσεις της, τον «Ορίζοντα». Την Dynafit Greece στο πρώτο προπονητικό camp εκπροσώπησαν, οι Σταύρος Μπαλιώτης (αθλητής της Dynafit Greece και προπονητής της Baliotis Nature Trail) και ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (team manager της ομάδας). Οι δύο αθλητές την παραμονή του διημέρου, έτρεξαν την διαδρομή Σούγια – Χώρα Σφακιών, μια διαδρομή 43 χιλιομέτρων με 2.050μ θετικής υψομετρικής διαφοράς, θέλοντας να στείλουν ένα ακόμα μήνυμα : «κάτι που ίσως για κάποιους μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο, οποιοσδήποτε μπορεί να βρεις την δύναμη και να το καταφέρει». Μια δύσκολη αλλά πανέμορφη διαδρομή που ακολουθεί το διεθνές μονοπάτι Ε4, τρέχοντας δίπλα στο Λιβυκό πέλαγος και στη σκιά των Λευκών Ορέων.

 

 

Το Σαββάτο που ακολούθησε, περιλάμβανε παρουσίαση από τον Σταύρο Μπαλιώτη, με θέμα «Εισαγωγή αρχαρίων στο ορεινό τρέξιμο» και στη συνέχεια προπόνηση με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, σε μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή 8 χιλιομέτρων. Την Κυριακή το πρωί, το πρόγραμμα είχε μια μεγάλη διαδρομή 18 χιλιομέτρων με 800μ θετικής ανάβασης, η οποία περιλάμβανε μια ανάβαση από το Λουτρό Σφακιών μέχρι την Ανώπολη (όπου διεξάγεται και κάθετος αγώνας), στη συνέχεια είχε κατάβαση από το φαράγγι της Αράδαινας και επιστροφή στο Λουτρό Σφακιών. Τέλος μια παρουσίαση - συζήτηση από τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο με θέμα «Το ορεινό τρέξιμο ως τρόπος ζωής» έκλεισε το διήμερο.

 


Γιώργος Ζαχαρουδάκης (μέλος της αθλητικής παρέας του «Ορίζοντα»):

«Για όλες τις δύσκολες μοναχικές στιγμές σε φάσεις προπόνησης και αγωνιστικής προετοιμασίας στο ορεινό τρέξιμο υπάρχουν ευτυχώς οι αντίστοιχες ευχάριστες συντροφικές στιγμές ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών. Όπως στο προπονητικό διήμερο προετοιμασίας για τα Samaria Run & Rouvas Forest Trail που εμείς οι ορεινοί δρομείς της Αθλητικής Παρέας του Ορίζοντα, Ζαχαριουδάκης Γιώργος, Ρουμελιωτάκης Μάνος και Μουσκουντάκης Μιχάλης υποδεχθήκαμε τους Αθλητές της Dynafit Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο και Μπαλιώτη Σταύρο στο Λουτρό, στα Σφακιά. Η ιδέα και μόνο ότι θα γνωρίζαμε και θα προπονούμασταν με δυο καταξιωμένους αθλητές για το σκοπό του Ορίζοντα σε ένα ορεινό παράδεισο όπως τα Σφακιά ήταν μεθυστική. Και όντως, η πραγματικότητα έπεσε πολύ κοντά. Η παρέα αμέσως έδεσε, οι συζητήσεις ήταν γεμάτες ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων για το αμοιβαίο πάθος μας και οι προπονήσεις ανοιχτού προπονητικού χαρακτήρα μας επέτρεψαν να απολαύσουμε το άγριο αλλά πανέμορφο τερέν των Λευκών Ορέων πάντα με θέα το καταγάλανο Λιβυκό Πέλαγος. Μέχρι την επόμενη αντάμωση λοιπόν, με μπόλικη τσικουδιά και χαμόγελα ικανοποίησης.»

 

 

Αναστάσιος Λεονίδης (Διοργανωτής του Rouvas Forest Trail):

«Ξεκινώντας για το Λουτρό , όπου θα παραβρισκόμασταν στο 1ο Προπονητικό καμπ, ομολογώ ότι ήμουν κάπως διστακτικός μιας και ήταν πρώτη εμπειρία σε ανάλογο γεγονός. Φυσικά και όλα εξαφανίστηκαν με το που πατήσαμε στο μέρος , νιώσαμε το ζεστό αγκάλιασμα και την φιλοξενία των ανθρώπων του συλλόγου Ορίζοντας και της Αθλητικής του παρέας, καθώς είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και με τους αθλητές της Dynafit , Σταύρο Μπαλιώτη και Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, πατριώτες μου μιας και είμαστε από την Βόρεια Ελλάδα. Η μία μέρα λοιπόν εξελίχθηκε καλύτερη από την άλλη. Μία λέξη είναι αδύνατον να περιγράψει το όλο γεγονός, φιλοξενία, κοινωνική ευαισθησία, εθελοντισμός, συλλογικότητα, ανιδιοτέλεια, προσφορά, αγάπη για τον αθλητισμό και τη φύση. Από τις ομορφότερες εμπειρίες μου, Ειλικρινά ευχαριστούμε.»

 

 

Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος:

« Πρώτη φορά στη Κρήτη για μένα, και η φιλοξενία των ανθρώπων σε επίπεδα, πολύ παραπάνω από αυτά που είχα ακούσει. Η ομορφιά και η αγριάδα του νησιού μοναδική και απαράμιλλη. Να συναντάς και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους σε  μια δράση που αγαπάς, σε κάνει πολύ απλά, ευτυχισμένο. Πόσο μάλλον όταν με τη δράση αυτή, μπορείς να στηρίζεις ένα τόσο σημαντικό έργο όπως είναι αυτό του “ορίζοντα”. Αυτό που σκέφτομαι από δω και πέρα είναι πότε θα είναι το επόμενο ραντεβού στην Κρήτη για μένα. »

 

View this photo set on Flickr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ