Το Advendure σε Πυρηναία, Μέτσοβο και Σύρο!

Μετά από σύντομο διάλλειμα ελέω Αυγουστιάτικης ραστώνης, το Advendure πάλι στις αγωνιστικές επάλξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη! Μπορεί το εγχώριο ενδιαφέρον να μας φέρνει στην παρθενική διεξαγωγή ενός από τους –όπως αναμένεται- πιο όμορφους αγώνες στην Ελλάδα, του Ultra Ursa Trail, δεν μπορούμε όμως να μη δώσουμε εξέχουσα σημασία σε έναν αγώνα στον οποίο για πρώτη φορά ελληνικό «πλήρωμα» λαμβάνει μέρος, είναι πολύ δύσκολος, πολυήμερος και διεξάγεται στα Πυρηναία: ο Pyrenees Stage Run! Last but not least που λένε και στο χωριό μας, η πανέμορφη Σύρος με τα σοκάκια της και τον μικρό, γρήγορο αλλά όχι εύκολο Syros City Trail, έναν αγώνα που παραδοσιακά αγαπάμε να τρέχουμε!

Pyrenees Stage Run

 

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο ο Goretex Transalpine Run, o αντίστοιχος πολυήμερος stage αγώνας στις Άλπεις, παρόλα αυτά ο Pyrenees Stage Run έχει καταφέρει στα δύο προηγούμενα χρόνια που έχει διεξαχθεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς αγώνων αντίστοιχου ύφους. Ακολουθεί μια πανέμορφη διαδρομή 240 χιλιομέτρων η οποία ξεκινάει από το Ribes de Freser, είναι χωρισμένη σε εφτά τμήματα και πρέπει οι δρομείς να ανέβουν 15.000 μέτρα θετικής υψομετρικής πριν φτάσουν στον τερματισμό, στο Salardu. Η συμμετοχή στον PSR αφορά αποκλειστικά ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, δύο άντρες, δύο γυναίκες ή μικτές ομάδες. Σε αυτές τις επτά μέρες του αγώνα οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά τοπία, να διασχίσουν πέντε Εθνικά Πάρκα, να επισκεφτούν μέρη σαν την Ανδόρρα, το Queralbs, το Puigcerdà, το Encamp, το Arinsal, το Tavascan, το Esterri d'Àneu μα και να γνωρίσουν άτομα από άλλες χώρες αφού η συμμετοχή στο after race party κάθε ημέρας είναι … υποχρεωτική! Έτσι κι αλλιώς όμως η δυσκολία του αγώνα είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να μην εκμεταλλευθείς κάθε ευκολία που σου παρέχει η διοργάνωση όπως το massage μετά το κάθε stage (και αυτό υποχρεωτικό αλλά αν θες μην το κάνεις!!)

 

 

 

Συνένοχοι στο έγκλημα οι κομάντος του Advendure Δημήτρης Τρουπής και Θεοχάρης Λεζπουρίδης, οι οποίοι μετά το τέλος κάθε ετάπ (αν μπορούν να σηκώσουν το κινητό από την κούραση) θα μας κρατάνε ενήμερους για την εξέλιξη του αγώνα!

 

- Μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα του Θεοχάρη Λεζπουρίδη για τον αγώνα εδώ 

- Και την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή του PSR Tomàs Llorens Marès εδώ

 

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα

 

 

 

 

Ultra Ursa Trail 100K

Έφτασε επιτέλους η ώρα για έναν από τους πιο πολυαναμενόμενους αγώνες βουνού των τελευταίων ετών! Οροπέδιο του Προφήτη Ηλία, λίμνες των πηγών του Αώου, παγετωνικές  λίμνες Φλέγγα, Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα, Αρκουδόρεμα, Αυγό και δάσος κόκκινων πεύκων! Οι εικόνες που θα αντικρίσουμε οι 150 και πλέον δρομείς που θα “εγκαινιάσουμε” το πρώτο Ultra Ursa Trail την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι σίγουρα μοναδικές. Και τα βιώματα μας όμως θα είναι συναρπαστικά αφού μιλάμε για έναν αγώνα 100 χιλιομέτρων με +5.600 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ένας αγώνας που έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη μεγάλο καλεντάρι αγώνων ultra trail στη χώρα αλλά έχει όλα τα φόντα για να ξεχωρίσει!

 

 

Οι τελευταίες λεπτομέρειες μόνο απομένουν και ο Νίκος Καλοφύρης με την οργανωτική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Μετσόβου μας περιμένουν να μας φιλοξενήσουν στα πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής τους για άλλη μια φορά. Δείτε παρακάτω τις τελευταίες πληροφορίες για την συμμετοχή σας:

 

 

Syros City Trail

 

 

Ο «Μποέμισσα Ερμούπολη» μαγεύει όλους όσους παίρνουν την απόφαση να τρέξουν στα γραφικά σοκάκια της. Ένα «πάρτι γαλακτικού» όπως εύστοχα το είχε αποκαλέσει ο Δ. Τρουπής πέρυσι που όμως περιβάλλεται από όμορφες εκδηλώσεις και βέβαια την ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων! Το Syros City Trail είναι μια διοργάνωση που έχει φτιαχτεί με μεγάλο μεράκι, από ανθρώπους που λατρεύουν το νησί τους και θέλουν να αναδείξουν τις ομορφιές του, αλλά με μια απόλυτα γνήσια και ανόθευτη διάθεση. 

 

 

Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν περιοχές της Ερμούπολης με πολύ όμορφα φυσικά αξιοθέατα και πολιτιστικά μνημεία ενώ φτάνουν μέχρι την Άνω Σύρο, τις αυλές και τα σοκάκια της, για να θαυμάσουν την θέα από ψηλά αφού πρώτα περάσουν δίπλα από το κύμα στα Βαπόρια. Θα ανέβουν και στον Καθολικό και τον Ορθόδοξο λόφο της πόλης και θα "περιηγηθούν" σε περιοχές θαρρείς ξεχασμένες από τον χρόνο, μακριά από την κοσμοπολίτικη αύρα του κέντρου της αρχοντικής Ερμούπολης, στο οποίο ξεκινά και καταλήγει ο αγώνας.

 

 

Η Ιωάννα Δρακάτου θα τρέξει στην Σύρο εκ μέρους του Advendure για να μας «ξεναγήσει» έπειτα στα γραφικά σοκάκια της!

 

Το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει το καλεντάρι αγώνων πάλι να γεμίζει αφού οι επιλογές δεν εξαντλούνται προφανώς στους παραπάνω αγώνες! Ανέκαθεν κυριαρχούσε στις αρχές Σεπτέμβρη ο αρχαιότερος και ιστορικότερος αγώνας βουνού, ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου ο οποίος και φέτος θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου για 32η φορά με σχεδόν 300 συμμετοχές. Το καλεντάρι για το Σαββατοκύριακο που έρχεται συμπληρώνουν ο 2ος Granitis Trail στο Μενοίκιο όρος και ο 2ος αγώνας Λευκοπηγής Κοζάνης.

 

Ετοιμαστείτε για ένα γεμάτο και πλούσιο φθινόπωρο γεμάτο Ορεινό Τρέξιμο!

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ