Madari Mountain Madness, γνήσιο ορεινό τρέξιμο στην Κύπρο!

Το καλεντάρι ορεινών αγώνων στην Ελλάδα να είναι πλέον υπερπλήρες προσφέροντας αγώνες και διαδρομές για όλα τα γούστα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι αυτοί που αρέσκονται στο να αναζητούν κάτι ... διαφορετικό. Μία ενδιαφέρουσα λοιπόν πρόταση μας έρχεται από την Κύπρο! Σε ένα από τα πιο μαγευτικά ορεινά τοπία του νησιού, την Κυριακή 26 Μάιου 2019, μέσα από δυο υποσχόμενες διαδρομές με τεχνικά κομμάτια και θέα που κόβει την ανάσα θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το Madari Mountain Madness. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στις κορυφογραμμές της Μαδαρής που προσφέρουν απίστευτη θέα προς όλες τις γωνίες του νησιού, θα διασχίσουν κάποια από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια της περιοχής, θα κινηθούν μέσα από το καταπράσινο Δάσος Αδελφοί, και θα περάσουν από γραφικά ορεινά χωριά του Τροόδους.  

 

 

Σε υψόμετρο που κυμαίνεται από τα 850μ μέχρι και τα 1600μ οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποια από τα πιο αξιόλογα τοπία της περιοχής όπως τους κατακόρυφους βράχους των ‘’Τεισιων της Μαδαρής’’, το Ξωκλήσι Τίμιου Σταυρού και την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας που χρονολογούνται στα τέλη του15ου αιώνα, και φυσικά πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, με αρκετά απ’ αυτά να αποτελούν ενδημικά είδη.

 

 

Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν δύο διαφορετικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος, ένας αγώνας των 25 χλμ με θετική υψομετρική διάφορα 1700 μέτρα και ένας αγώνας των 10 χλμ με θετική υψομετρική διάφορα 700 μέτρα. Καθώς επίσης και μια διαδρομή 1000μ για τους μικρούς μας δρομείς.  

 

 

Οι εκκινήσεις και για τους δυο αγώνες θα δοθούν από το Adventure Mountain Park στην Κυπερούντα.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/Madarimountainmadness/ ενώ για έγραφες μπορείτε να πατήσετε εδώ

 

 

View this photo set on Flickr

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ