Πάμε - και φέτος - Hydra's Trail Event !

Εννέα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που έμελλε να αλλάξει τον χάρτη των αγώνων Ορεινού Τρεξίματος στην Ελλάδα. Υπερβολική ίσως θα σκεφτεί κανείς η φράση «να αλλάξει τον χάρτη». Κι όμως. Ο Hydras Trail Event το 2014 έφερε έναν τέτοιο αέρα ανανέωσης στο καλεντάρι που έκτοτε δεν ήταν λίγοι οι αγώνες που ήθελαν να γίνουν «σαν της Ύδρας». Ο αγώνας "πρότυπο" όπως τον είχαμε χαρακτηρίσει έμελλε να αλλάξει μια για πάντα το πώς βλέπουμε εμείς ως αθλητές τις διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος καθώς είχε καταφέρει τότε καλύτερα από όλους να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου όπου τερπνόν και ωφέλιμο βάλτε την εκδρομική εξόρμηση και την αγωνιστική συμμετοχή με όποια σειρά θέλετε. Μία διοργάνωση που δημιούργησε την δική της «σχολή» αφού πλέον είναι πολλά τα νησιά που έχουν μπει στο κάδρο φιλοδοξώντας να ακολουθήσουν το παράδειγμά της!

Πλέον μετά και την περινή προσθήκη του “Marathon” δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα ακόμα και σε αγωνιστικό επίπεδο. Έτσι κι αλλιώς ο πήχης στο επίπεδο της “εκδρομικής εμπειρίας” είχε τοποθετηθεί πολύ ψηλά από τη πρώτη κιόλας χρονιά. Γιατί είναι άδικο να χαρακτηρίσει κάποιος το Hydra’s Trail Event σαν «αγώνα ορεινού τρεξίματος». Αρκεί να πατήσει κάποιος το πόδι του στο λιμάνι της Ύδρας το Σαββατοκύριακο του αγώνα και θα το καταλάβει αμέσως.


Είναι δεδομένο ότι όποιος βρεθεί στην αρχοντική Ύδρα δεν θα μείνει παραπονεμένος. Ούτε από τις αγωνιστικές επιλογές ούτε από τις παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και τις παροχές στις οποίες παραδοσιακά μας έχει καλομάθει το Hydra’s Trail Event τόσα χρόνια.

Εκτός λοιπόν από τα χρηματικά έπαθλα για τα οποία θα συναγωνιστούν μεταξύ τους μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς που θα επισκεφτούν την Ύδρα, οι παροχές και εμάς για τους θνητού δεν είναι λίγες!!

  • Έκπτωση στην μεταφορά αθλητών. Για όλους τους αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους αγώνες του Hydra's Trail Event 2023, υπάρχει εξασφαλισμένη έκπτωση 50% στην τιμή εισιτηρίου και στις δύο εταιρίες που πραγματοποιούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην από τον Πειραιά προς την Ύδρα και επιστροφή!!
  • Έκπτωση στην μεταφορά συνοδών. Για όσες και όσους απλά θελήσουν να επισκεφθούν την Ύδρα συνοδεύοντας τους αθλητές και για να απολαύσουν τους αγώνες, υπάρχει έκπτωση 30% στην τιμή εισιτηρίου στις δύο εταιρίες που πραγματοποιούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά προς την Ύδρα και επιστροφή!!
  • Τεχνικό t-shirt. Όλοι οι αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους αγώνες θα παραλάβουν το επίσημο τεχνικό μπλουζάκι μοναδικής ποιότητας του Hydra's Trail Event
  • Softshell. Όσοι αθλητές θα λάβουν μέρος στο Hydra's Trail Marathon 38k εκτός από το τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης θα παραλάβουν ένα ακόμη δώρο: το επίσημο Softshell του Hydra's Trail Event
  • Δωρεάν διαμονή. Λίγες μόνο θέσεις έχουν απομείνει στους κοιτώνες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στους οποίους η διοργάνωση παρέχει δωρεάν φιλοξενία, σε κρεβάτια-κουκέτες για χρήση υπνόσακου, με διαχωρισμό αιθουσών σε ανδρών και γυναικών. Για κράτηση θα πρέπει να στείλετε email στο info@hydrastrail.gr.Η παροχή αφορά αποκλειστικά οικονομικά ενήμερους συμμετέχοντες αθλητές!
  • Pasta Party με εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Ίσως από τα ωραιότερα “pasta party” σε διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα – και όχι μόνο- στην οποία έχουμε παρευρεθεί! Όχι μόνο για τις λαχταριστές επιλογές ζυμαρικών – Misko για φέτος, με ή χωρίς Ακάκιο δεν ξέρουμε!- αλλά γιατί στην τοποθεσία που διεξάγεται, στον υπέροχο χώρο του Sunset Salt & Senses στην άκρη του λιμανιού, μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα!

Παρόλες τις παροχές, τις εκπτώσεις και τις διευκολύνσεις πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που - όχι άδικα - θέτουν το θέμα της ανόδου των τιμών συνολικότερα στο νησί τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο είναι για αρκετούς αποτρεπτικό από το να το επισκεφθούν για τον αγώνα. Χωρίς αυτό να αποτελεί ευθύνη της διοργάνωσης, είναι κάτι το οποίο καλώς ή κακώς δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

 


“Last but not least” που λένε και στο χωριό μας όμως δεν είναι παροχή. Είναι μια εμπειρία μοναδική! “Noμίζω αυτό που ξεχωρίζει κάθε χρόνο είναι η ατμόσφαιρα του τερματισμού!» είχε αναφέρει παλαιότερα σε συνέντεύξή του ο ο Λουκάς Πρατίλας και πράγματι όποιος δεν το έχει ζήσει πρέπει να περάσει από την πολύβουη αυτή γραμμή τερματισμού που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Το ίδιο ισχύει και για το εορταστικό κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου και είναι και αυτό που αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους κάθε χρόνο. «Έχοντας τρέξει στους περισσότερους ελληνικούς αγώνες μπορώ να πω με σιγουριά ότι πουθενά δεν έχω συναντήσει τόσο θερμό κοινό που επευφημεί όχι μόνο τον πρώτο αθλητή αλλά όλους μέχρι και τον τελευταίο. Μπορεί να είναι κάτι που στο εξωτερικό το συναντάμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες αλλά στην Ελλάδα μας λείπει και οι κάτοικοι της Ύδρας μας το χαρίζουν απλόχερα. Προσκαλούμε λοιπόν όλους να έρθουν να το ζήσουν!» είχε αναφέρει ο Λουκάς. 


Βέβαια στην Ύδρα πάμε για να τρέξουμε (λέμε τώρα!!). Οπότε ας δούμε τι επιλογές έχουμε.

Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα με το Relay Race 5 χιλιομέτρων, μία ήμι-ορεινή Σκυταλοδρομία που αποτελείται από ομάδες των 2 ατόμων όπου ο καθένας ολοκληρώνει μία απόσταση 5 χιλιομέτρων και δίνει την σκυτάλη στον δεύτερο αθλητή της ομάδας για να κάνει την ίδια διαδρομή και να τερματίσει. Ένας πολύ εύκολος αγώνας ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να δοκιμάσουν το τρέξιμο στο βουνό, αλλά παράλληλα να τρέξουν και στον αστικό ιστό του νησιού.


Συνεχίζουμε με τους αγαπημένους πλέον παιδικούς αγώνες, όπου όλα τα παιδιά μέχρι 14 ετών θα απολαύσουν το τρέξιμο γύρω από το λιμάνι σε διαδρομές ειδικές για κάθε ηλικία.


Και τέλος το αγαπημένο 5αρι Run and Fun της Ύδρας το απόγευμα του Σαββάτου το οποίο κινείται στα γραφικά σοκάκια του νησιού και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να τρέξουν ή και να περπατήσουν απολαμβάνοντας την μοναδική αρχιτεκτονική των κτιρίων της Ύδρας.


Την Κυριακή το πρωί ξεκινάει ο απόλυτος μαραθώνιος βουνού, 38 χιλιομέτρων με 2000 περίπου συνολικής θετικής υψομετρικής. Από τους λίγους Ορεινούς μαραθωνίους που σχεδόν σε όλη την διαδρομή τρέχεις σε μονοπάτια δίπλα στην θάλασσα, αλλά και σε πολλά σημεία νιώθεις πως είσαι σε μία μεγάλη βεράντα με θέα το κεντρικό Αιγαίο και το απέραντο γαλάζιο.


«To Hydras Trail Marathon μπορεί να μην έφτανε τα 42,195μ έτσι ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί και τυπικά «Μαραθώνιος», πιστέψτε μας όμως, κανείς από τους 90 δρομείς δεν είχε παράπονο που της έλειπαν … 5 χιλιόμετρα για το τυπικό της υπόθεσης. Τίποτα άλλο δεν της έλειπε! Ομορφιά, αγριάδα, σκληράδα, απίστευτη θέα, μοναδικά μονοπάτια και καλντερίμια, απομονωμένες παραλίες, μοναστήρια και βέβαια … γνήσιος ελληνικός καλοκαιρινός ήλιος και άφθονη πέτρα!
» είχαμε γράψει πέρυσι. 


Μετά από μία ώρα σχεδόν παράλληλα ξεκινάει και ο ημιμαραθώνιος Rock Race 18 χιλιομέτρων και 1050 μέτρων συνολικής θετικής υψομετρικής, ο οποίος κινείται στην ίδια διαδρομή του μαραθωνίου χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι από τις ομορφιές του.


Το Hydra’s Trail Event έχει καταφέρει να μας κάνει να το περιμένουμε κάθε χρόνο με την ίδια λαχτάρα. Περιμένουμε να ακούσουμε τις εκκωφαντικές σφυρίχτρες των εκατοντάδων εθελοντών να σηκώνουν όλο το νησί στο πόδι. Περιμένουμε το ζεστό χαμόγελο των ανθρώπων του νησιού, πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν σε ότι τους ζητήσουμε. Περιμένουμε να τρέξουμε στα απίστευτης αισθητικής μονοπάτια του αγώνα που προσφέρουν απαράμιλλη θέα αλλά και γνήσιο ορεινό τερέν. Περιμένουμε να ζήσουμε την ατμόσφαιρα του τερματισμού, που όμοιά της δεν προσφέρει κανείς άλλος αγώνας στην Ελλάδα. 

Πάμε Ύδρα!

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ