Όλα έτοιμα στη Δομνίστα Ευρυτανίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Tρεξίματος!

By 11 Μάι 2024

Σε μια όμορφη, δοκιμασμένη διαδρομή διεξάγεται την Κυριακή 12 Μαΐου στη Δομνίστα της Ευρυτανίας το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος. Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου, το Δήμο Καρπενησίου και το σύλλογο Ε4-Το Πάντα Βρέχει διοργανώνει για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα βουνά της Ευρυτανίας, σε μια πανέμορφη περιοχή θέτοντας ως στόχο την ανάδειξή της, αλλά και τη διεύρυνση του πολιτισμικού ορίζοντα του τόπου μέσα από τον περιηγητικό, φυσιολατρικό και εναλλακτικό χαρακτήρα του.

 

 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας στο Ορεινό τρέξιμο, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, που κατέλαβε τη 13η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στο Ίνσμπρουκ, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Θανάσης Παγουνάδης και η χάλκινη ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία πρωταγωνιστεί στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια.

Η εκκίνηση και τερματισμός των 46 χλμ θα δοθεί στις 8 το πρωί από το δασύλλιο του προφήτη Ηλία, 200 μ. από την κεντρική πλατεία της Δομνίστας.

Οι διαδρομές που θα χρησιμοποιηθούν είναι όμοιες με αυτές της διοργάνωσης του Evrytania Trail Races που διεξάγονται εκεί κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Από τον αγώνα θα γίνει η επιλογή της εθνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ανσί της Γαλλίας στο διάστημα 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου.

Δρομείς κάθε επιπέδου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν στον αντίστοιχο αγώνα open 46 και 20 χλμ που διεξάγεται από το σύλλογο Ε4-Το Πάντα Βρέχει.

Η Ομοσπονδία δίνει έμφαση στους αγώνες Ορεινού Τρεξίματος τόσο με την ποιοτική αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και με την εκπροσώπηση της χώρας μας σε διοργανώσεις παγκοσμίου και ευρωπαϊκού επιπέδου.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ