SKY

Κορυφαίος συναγωνισμός (και) στον Cavalls del Vent

Για άλλη μια φορά σε αγώνα της νέας σειράς αγώνων της ISF, Skyrunner® Ultra Series, θα συγκεντρωθεί μια πληθώρα γνωστών ονομάτων του χώρου. Πρόκειται για τον αγώνα Ultra Cavalls del Vent που διεξάγεται στο Εθνικό Πάρκο Cadi-Moixero στα Ισπανικά Πυρηναία. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής λένε ότι και ο Kilian Jornet θα συμμετέχει σε αυτόν τον κλασικό Skyrunning αγώνα. Βέβαια θα έχει να αντιμετωπίσει αθλητές όπως οι Miguel Heras, Tofol Castaner, Dakota Jones, Anton Krupicka, Joe Grant, Philipp Reiter και Terry Conway ενώ ο αγώνας των γυναικών αναμένεται να έχει και αυτός αντίστοιχο ενδιαφέρον μιας και τα ονόματα των  Anna Frost, Emelie Forsberg, Nuria Picas και Emma Roca προκαλούν δέος...

Μαζί με αυτούς, 1000 περίπου συμμετέχοντες -αριθμός ρεκόρ- θα δώσουν τον δικό τους αγώνα σε μια απαιτητική διαδρομή: 84χλμ με πάνω από 6.000μ θετικής υψομετρικής. Θα υπάρχει μια κάθετη ανάβαση 1,400μ κάθε 10 χιλιόμετρα με τον μέσο όρο κλίσης να κυμαίνεται στο 14% ενώ θα υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία η κλίση φτάνει το 20%. Δοκιμασία αν μην τι άλλο!

Ο Κίλιαν θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη και δήλωσε: "Είμαι προπονημένος και νιώθω δυνατός ψυχικά και σωματικά, έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω και φέτος ελπίζοντας να σταθώ τυχερός και να σταθώς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου".

Βεβαίως μεγάλες πιθανότητες για την νίκη έχει και ομόσταυλος Miguel Heras, νικητής του αγώνα το 2010 και 2011 ο οποίος θέλει το σερί νικών. Ο περσινός 2ος και φετινός νικητής του CCC Tofol Castaner θα δώσει και αυτός την δική του μάχη. O Philip Reiter που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητααπό τον θρίαμβό του στο πρόσφατο Transalpine Run (μαζί με τον Iker Karrera) αλλά και ο Terry Conway νικητής του Lakeland 100 που θα δώσει τον πρώτο τουδιεθνή αγώνα αποτελούν ονόματα που δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Aπό εκεί και μετά θα έχουμε για άλλη μια φορά την επέλαση των αμερικανών ultra runners που θα δείξουν τα διαπιστευτήριά τους σε άλλη μια μάχη επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Transvulcania τον Μάιο. Ονόματα διόλου ευκαταφρόνητα: Dakota Jones, Anton Krupicka και Joe Grant.Για άλλη μια φορά σε αγώνα της νέας σειράς αγώνων της ISF, Skyrunner® Ultra Series, θα συγκεντρωθεί μια πληθώρα γνωστών ονομάτων του χώρου.

Ίδιος -αν όχι μεγαλύτερος- ανταγωνισμός προβλέπεται και στις γυναίκες. Η νικήτρια των Transvulcania και Speedgoat -μεταξύ άλλων- Anna Frost και η Σουδέζα Emelie Forsberg που προηγείται στην κατάταξη του Skyrunner® World Series και θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τόσο μεγάλη απόσταση θα χτυπήσουν στα ίσα τις έμπειρες του αγώνα, Nuria Picas (1η το 2011) και Emma Roca (3η το 2011).

Ο Kilian προηγείται στην συνδυαστική κατάταξη των skyrunner® World Series και Ultra Series, όμως η κατάταξη όσον αφορά την σειρά Ultra είναι ανοιχτή μιας και εκεί απομένει άλλος ένας αγώνας, ο τελευταίος για φέτος, Course des Templiers στις 28 Οκτώβρη με τους Philipp Reiter και Dakota Jones να έχουν βάσιμες ελπίδες για τον τίτλο.

H μέχρι τώρα κατάταξη όλων των πρωταθλημάτων της ISF:

2012 Skyrunner World Series Ranking (pdf)

2012 Vertical Kilometer Series Ranking (pdf)

2012 SkyRace Series Ranking (pdf)

2012 Ultra SkyMarathon Series Ranking (pdf)

 

Πηγή: ISF

Φωτό: Jordi Canyameres

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ