HARTA SERIES 2022, το Ελληνικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, οι λεπτομέρειες

Από 19 Νοε 2021

Η HARTA, η Ένωση για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο, ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του πρώτου πρωταθλήματος για το 2022. Παρακάτω συνοψίζονται οι όροι συμμετοχής στο Series (αναλυτικά βρίσκονται δημοσιευμένοι εδώ, και διευκρινήσεις εδώ), οι οποίοι έχουν ως εξής:

 

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αγώνες που χαρακτηρίζονται ως «ορεινού τρεξίματος», όπως ελάχιστο ποσοστό μονοπατιών και ελάχιστο δείκτη ανάβασης, συγκεκριμένη και σηματοδοτημένη διαδρομή, κατατάσσονται δε τουλάχιστον στην κατηγορία “Trail-2” ή μεγαλύτερη –εξαιρούνται οι Vertical (δείτε εδώ την κατηγοριοποίηση των αγώνων κατά HARTA). Οι ενδιαφερόμενοι αγώνες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία φορά μέχρι σήμερα.
  2. Κατ’ εξαίρεση για το 2022 και μόνο και για λόγους επάρκειας στην υποστήριξη του θεσμού από τη HARTA, θα γίνουν δεκτοί 55 αγώνες κατά μέγιστο (μέχρι 25 Trail, μέχρι 15 Marathon, μέχρι 10 Ultra και μέχρι 5 Vertical). Να σημειωθεί ότι η κατάταξη αθλητών στο HARTA Series, θα γίνεται με βάση τη βαθμολογική αξιολόγηση των επιδόσεων τους σε ένα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων: οι καλύτερες 4 βαθμολογίες στην κατηγορία Trail, οι καλύτερες 3 στην κατηγορία Marathon, οι καλύτερες 2 στην Ultra και επίσης οι 2 καλύτερες στην Vertical (οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες ταυτόχρονα, χωρίς κανένα περιορισμό, η βαθμολόγησή τους γίνεται αυτόματα και χωρίς να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, οι όποιοι ποσοτικοί περιορισμοί αναφέρονται εδώ αφορούν τους διοργανωτές και μόνο).
  3. Ως περίοδος εγγραφών στο Series για το 2022 (κατ΄ εξαίρεση) καθορίζεται ο μήνας Δεκέμβριος (1/12-31/12) για όσους αγώνες πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέχρι 30/4/2022. Για όσους αγώνες πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά τις 30/4, ως περίοδος εγγραφών ορίζεται το 4μηνο πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους, με την προϋπόθεση πάντα ότι θα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις στον προκαθορισμένο αριθμό που αναφέρεται πιο πάνω. Από το 2023 και μετά, ως περίοδος εγγραφών καθορίζεται το τελευταίο 3μηνο του προηγούμενου έτους (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος) και ο αριθμός των αγώνων που θα συμμετέχουν θα είναι απεριόριστος.
  4. Όλοι οι διοργανωτές ανεξαίρετα, ασχέτως σύνδεσής τους με τη HARTA με την ιδιότητα του μέλους ή όχι, έχουν το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής, δεν θα γίνει καμία απολύτως εξαίρεση, ούτε θα δοθεί προτεραιότητα σε διοργανωτές-μέλη της HARTA.
  5. Όσοι διοργανωτές αιτηθούν τη συμμετοχή αγώνων τους στο πρωτάθλημα (Series) οφείλουν να αποδεχτούν τους βασικούς όρους συμμετοχής, οι οποίοι περιληπτικά περιλαμβάνουν τα εξής: διαφάνεια όρων συμμετοχής και διεξαγωγής, τήρηση βασικών κανόνων περιβαλλοντικής και αγωνιστικής ηθικής ευθύνης, ελάχιστη κάλυψη ασφάλειας των αγωνιζόμενων (πρώτες βοήθειες), αποδοχή μεγεθών των αγώνων (μήκος & υψομετρική) όπως καθορίζονται από πλατφόρμα κοινής αποδοχής (Trace-de-Trai της ITRA), πολιτική επιστροφής/συμψηφισμού χρημάτων σε περίπτωση μη διεξαγωγής, έγκαιρη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αγώνων τους.
  6. Τήρηση του ποινολογίου της HARTA για παραπτώματα αθλητών στους αγώνες των αγώνων.

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της HARTA και την αντίληψή της για την έννοια του πρωταθλήματος, ο κάθε διοργανωτής έχει το απόλυτο δικαίωμα να ορίσει ο ίδιος όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των αγώνων του, όπως μέγεθος, χρόνο διεξαγωγής, βαθμό αυτονομίας, υποχρεωτικό ή μη εξοπλισμό, κριτήρια συμμετοχής, χρονικά όρια εγκυρότητας. Η ευθύνη για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βαραίνει τους διοργανωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υλοποιήσουν αθλητικά γεγονότα που θα φέρουν τη δική τους σφραγίδα!

Η HARTA θα παρουσιάσει στις 29 Νοεμβρίου σε διαδικτυακή μετάδοση τα χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος (λεπτομέρειες για την παρουσίαση θα ανακοινωθούν μέχρι τις 25/11 με νεότερη ανακοίνωση). Επίσης, θα απαντά σε ερωτήματα και απορίες διοργανωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής θα βρίσκεται στη διάθεση των διοργανωτών για δοκιμαστική χρήση στο διάστημα από 22 μέχρι 30 Νοεμβρίου. Αιτήσεις χωρίς gpx αρχείο διαδρομής δεν θα γίνονται δεκτές! (ο σύνδεσμος-link της αίτησης συμμετοχής θα δημοσιοποιηθεί στις 22/11 με νεότερη ανακοίνωση).

Η HARTA είναι σήμερα ο μόνος πραγματικός φορέας του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και διοργανώνει το πρώτο ανοικτό σε όλους πρωτάθλημα, έχοντας λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους ώστε να εξασφαλιστεί μια αξιόπιστη διοργάνωση, ανοικτή σε κάθε Έλληνα διοργανωτή και κάθε Έλληνα αθλητή. Η προοπτική βρίσκεται στην καθιέρωση του ετήσιου πρωταθλήματος, χωρίς καμία πρόθεση χειραγώγησης των αγώνων αλλά και του ίδιου του αθλήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από το ελεύθερο πνεύμα και μια διάθεση ανεξαρτησίας. Η HARTA προσδοκά στην πραγματική στήριξη του αθλήματος, των διοργανωτών και των αθλητών, όπως και στη διείσδυσή του σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην ελληνική κοινωνία, σε μια εποχή με έντονους προβληματισμούς παγκόσμια για το αποτύπωμα του σύγχρονου ανθρώπου στον πλανήτη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HARTA για περισσότερες πληροφορίες, στη διεύθυνση www.harta.run

HARTA, «Ένωση για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια»

Τομέας Πρωταθλήματος

19.11.2021

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Mairhofer, Kocar win @XTERRAplanet Short Track Czech: https://t.co/qbLzdnukWj https://t.co/HenAG87DVt
@XTERRAplanet Short Track Czech Republic on Saturday and Sunday, August 13-14 - Read more at:… https://t.co/z7TJrRIP54
The charge of the thousand in Stralivigno 2022: https://t.co/iOy4ic4czY #trailrunning #Stralivignio https://t.co/trAdgIerOY
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Θρίαμβος της Κένυας στο Sierre – Zinal 2022 με νίκες του Mark Kangogo και της Esther Chesang!

Η C.A.M.P. χορηγός του Arc’teryx Alpine Academy!

Salewa Olympus Mythical Τrail, η απόλυτη περιπέτεια!

Olympus Ultra 2022: Ανακαλύπτοντας την ομορφιά της βόρειας πλευράς του Ολύμπου

Kilian Jornet και Courtney Dauwalter νικητές στο Hardrock 100 με εκπληκτικά ρεκόρ διαδρομής!

5Hours - Αγώνας αφιερωμένος στη μνήμη του Θεοφάνη- Ερμή Θεοχαρόπουλου...

BADWATER 135 - Ένας αγώνας για λίγους στη Κοιλάδα του Θανάτου, φέτος και με ελληνική συμμετοχή!

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Station NES1200 και ηλιακό πάνελ FSP100!

Μπατόν ορεινού τρεξίματος & πεζοπορίας C.A.M.P.

La Sportiva Akasha II: Το δημοφιλές μοντέλο της Ιταλικής εταιρείας επιστρέφει βελτιωμένο!

Στην εξαιρετική 15η θέση και 2ος στην κατηγορία του ο Κώστας Παραδεισόπουλος στο Marathon du Mont Blanc!

Zach Miller: Kατάθεση ψυχής, σε μια μεγάλη επιστροφή ενός κορυφαίου αθλητή!