Stevie Kremer: Η “φτερωτή” δασκάλα στον Olympus Marathon 2016! Κύριο

Ο Olympus Marathon ήταν και συνεχίζει να είναι ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με το μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον, προσελκύοντας κάθε χρονιά στον Όλυμπο πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Οι Sebastien Chaigneau, Dawa Dachhiri Sherpa, Cristophe Jacquerod, Jessed Hernandez, Tony Vencelj, Michel Rabat, Juan Antonio Allegre, Didier Mussard, Ricky Lightfoot, Zhanna Vokueva, Helene Diamantides, Corinne Favre, Cecilia Mora και Hristina Kozareva έχουν γράψει ιστορία με τις μάχες τους στα μονοπάτια του βουνού των Θεών και έχουν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις και μεγάλα ρεκόρ από το 2007 και μετά.

Εδώ και μερικές μέρες ο Olympus Marathon σαν διοργάνωση πέρασε σε μια νέα εποχή όπως είδαμε και στο Δελτίο Τύπου που δημοσιεύσαμε πρόσφατα στο Advendure, υλοποιώντας μια σημαντική συνεργασία με τo δρομικό κατάστημα Runner Store (Δρομευς Α.Ε) που σκοπό έχει εκτός των άλλων να “ανοίξει” περισσότερο τον αγώνα και στο εξωτερικό, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και παρουσίας μεγάλων ονομάτων του αθλήματος.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι πλέον ορατά, αφού ήδη μια κορυφαία αθλήτρια του ορεινού τρεξίματος σε παγκόσμιο επίπεδο, η  Αμερικανίδα (ουσιαστικά έχει διπλή υπηκοότητα αφού γεννήθηκε στη Γερμανία από Γερμανούς γονείς) Stevie Kremer της Salomon USA, θα δοκιμάσει φέτος τις δυνάμεις της στον Olympus Marathon!

 

 H Stevie Kremer σε μια εντυπωσιακή κατάβαση από τη συμμετοχή της στο Rockyman Multisport Challenge στο Rio De Janeiro στην Βραζιλία!

 

Η Stevie τρέχει σε κορυφαίο επίπεδο περίπου πέντε χρόνια, αλλά μας είχε εντυπωσιάσει αρχικά την περίοδο 2013-2014 αφού κατάφερε με τις συνολικές της εμφανίσεις να κερδίσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της σειράς Skyrunner® World Series της ISF. Το 2013, 2014 και το 2015 ανακηρύχτηκε Mountain and Trail Runner of the Year από την Αμερικανική Ομοσπονδία USATF, ενώ είναι φυσικά βασικό μέλος της Αμερικής Εθνικής Ομάδας ορεινού τρεξίματος με πολλές διακρίσεις και χρυσά μετάλλια σε διεθνείς οργανώσεις.

 

Σε επίπεδο αγώνων, πολύ σημαντικές ήταν οι νίκες της στο περίφημο Sierre-Zinal Mountain Race 2014, το Matterhorn Ultraks 2014 και η δεύτερη θέση της στο πολύ σκληρό Limones Extreme 2014 στην Ιταλία.

 

Θα αναφέρουμε ξεχωριστά την πρωτιά της σε έναν αγώνα που ίσως είναι ο δημοφιλέστερος και σίγουρα από τους πιο σκληρούς ορεινούς μαραθωνίους στον πλανήτη, με εξαιρετικά μεγάλο βάθος συναγωνισμού, το περίφημο Zegama-Aizzkori 2014, στην χώρα των Βάσκων, στο οποίο ανέβηκε στην ψηλότερη θέση του βάθρου με επίδοση 4:46:43!

 

 

    Η νίκη της στο Zegama-Aizzkori 2014, είναι από τα μεγαλύτερα highlights της καριέρας της!


Το 2015 ασχολήθηκε με αγώνες κυρίως στο Αμερικανικό έδαφος, όπου και εκεί είχε σημαντικές διακρίσεις (1η θέση στα Denver Rock and Roll Half Marathon και Crystal Mountain Sky Marathon, 2η θέση στο Moab Trail Marathon και Whiteface Skymarathon κτλ… ) αλλά κέρδισε και έναν αγώνα στην Αυστραλία, το Buffalo Stampede, Bright. Η Stevie τους χειμερινούς μήνες ασχολείται με το Ορειβατικό Σκι, με πολύ καλές διακρίσεις και σε αυτό το άθλημα.

 

Παρόλη την μεγάλη μέχρι στιγμής καριέρα της, η 32χρονη Stevie Kremer δεν είναι αυτό που λέμε καθαρόαιμη επαγγελματίας αθλήτρια, αφού εργάζεται σαν δασκάλα της δευτέρας τάξης του Community School στο Crested Butte του Κολοράντο. Επίσης είναι από εκείνους τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος που δεν μπαίνουν σε προπονητικές νόρμες – δεν έχει καν προπονητή! – αλλά αρέσκονται στο να τρέχουν στο βουνό και τα μονοπάτια της περιοχής τους. Η προπονητική της “ρουτίνα” ξεκινάει με πρωινό τρέξιμο στα μονοπάτια της περιοχής της πριν το σχολείο και συνεχίζεται τις απογευματινές ώρες στο βουνό. Ακόμη και τις προπονήσεις ταχύτητας τις κάνει στα μονοπάτια, ενώ δεν δείχνει να συγκινείται ιδιαίτερα από την άνθηση των αγώνων ultra-trail αφού δεν της αρέσει να τρέχει πάνω από 5-6 ώρες. Σίγουρα ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον άνθρωπος με καθαρά “βουνίσια” φιλοσοφία, κάτι που φαίνεται καθαρά και στο ακόλουθο βίντεο αφιέρωμα της Salomon.

 

 

The Teacher - Έτσι ονομάστηκε το επεισόδιο της Salomon TV που ήταν αφιερωμένο  στην Stevie!

 

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2008, την χρονιά που η μεγάλη  Corine Favre έσπαγε τα χρονόμετρα κάνοντας το 5:29:57. Θα είναι φέτος η χρονιά που θα καταρριφθεί η επίδοση της; Όλα φυσικά θα φανούν στα μονοπάτια του Ολύμπου, αλλά για πρώτη χρονιά φέτος μετά από χρόνια νομίζουμε ότι αυτό το μεγάλο ρεκόρ απειλείται πραγματικά από αυτήν την απίστευτη δασκάλα από το Κολοράντο!


Σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της:


Ορεινό Τρέξιμο:


2015

  • 1η Denver Rock and Roll Half Marathon
  • 1η Buffalo Stampede, Bright, Αυστραλία

 

2014

  • SkyRunner World Champion
  • 1η Zegama- Azikorri
  • 2η VK Mont Blanc
  • 1η Sierre Zinal Mountain Race, Ελβετία
  • 1η Matterhorn Ultraks Marathon, Ελβετία
  • 2η Limone Extreme, Ιταλία
  • 1η Mourne Sky Race, Ιρλανδία
  • 1η Lantau Peaks, Hong Kong

 

Σημαντικές στιγμές της γενικότερα στο τρέξιμο:

 

  • 2015 και 2014 USATF Mountain Runner of the Year
  • 2015 καλύτερη αθλήτρια του Colorado από το Elevation Outdoors Magazine
  • 2012 USATF Trail Runner of the Year
  • 2012 Long Distance Mountain World Champion
  • 2012 & 2013: Μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ομάδας (Χρυσό μετάλλιο-Παγκ. Πρωτάθλημα)
  • 2013 και 2014 Skyrunner® World Series Champion
  • 2013 και 2014 USATF Mountain and Trail Runner of the Year
  • 2013 USA Trail Marathon and Half Marathon Champion
  • 2013 USA Trail Series Champion

 

 



Δημήτρης Τρουπής

Photo ©: droz-photo.com, 14erskiers.com

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ