ADVENDURE - Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας!

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας!

Από 31 Μαρ 2021

Στα παιδικά μου χρόνια, από τα οικογενειακά ταξίδια που κάναμε οδικώς για Θεσσαλονίκη, θυμάμαι κάθε φορά τον πατέρα μου να λέει… και τώρα φτάσαμε στη Βέροια, την “Καλιφόρνια της Ελλάδας“!

 

 

Σιγά σιγά η περίοδος ανθοφορίας στον κάμπο της Βέροιας φτάνει στο τέλος της… Στα σημεία όπου άνθισαν τα υπέροχα ροζ μπουμπούκια, σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι καρποί, γεμίζοντας τις απέραντες εκτάσεις των δέντρων, με ροδάκινα εξαιρετικής ποιότητας. Από τα τέλη Μαΐου, φρούτα της περιοχής φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ συγχρόνως διαφορετικές ποικιλίες ταξιδεύουν σε χώρες του εξωτερικού τόσο φρέσκα όσο και σε μορφή κομπόστας.

 

 

Το έθιμο (Hanami) με τις ανθισμένες κερασιές (Sakura) στην Ιαπωνία που έγινε γνωστό παγκοσμίως, ήταν αυτό που ενέπνευσε και κινητοποίησε τοπικούς φορείς για την ανάδειξη και διεθνή προβολή της αντίστοιχης ελληνικής εκδοχής του. Μέσα από την προσπάθεια αυτή ουσιαστικά διερευνώνται οι προοπτικές τουριστικής αξιοποίησης ώστε να αποτελέσει αυτό το φαινόμενο, τον πυρήνα νέων επισκεπτών συνιστώντας ένα ακόμη κίνητρο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής (Βέρμιο, Αλιάκμονας, Αρχαιολογικός τόπος Βεργίνας, Βυζαντινές εκκλησίες, οινοποιεία Νάουσας, κ.ά.).

 

 

Οι όμορφες βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, αναβλήθηκαν δυστυχώς και για φέτος λόγω της διασποράς του covid-19. Κρατήστε όμως την ιδέα και οργανώστε μια εξόρμηση για να θαυμάσετε από κοντά ένα μοναδικό θέαμα με εναλλαγές ροζ και λευκού σε ένα απέραντο τοπίο. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσετε τα χρώματα της φύσης και της άνοιξης κάνοντας ποδήλατο ή περίπατο σε διαδρομές ανάμεσα στα χωράφια , εμπλουτίζοντας παράλληλα τη φωτογραφική σας συλλογή με μαγικές εικόνες αυθεντικής ομορφιάς σε αγροτικό πεδίο. 

 

 

Παραπομπές

Ελένη Αλεξίου

Η Ελένη Αλεξίου είναι διατροφολόγος και επί χρόνια έχει απασχοληθεί στο χώρο της εκπαίδευσης. Έχει ολοκληρώσει δύο κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών στη Διατροφή, Άσκηση και ΥγείαΑσχολείται επαγγελματικά με τη δημιουργία περιεχομένου (κειμενογράφηση ιστοσελίδων, αρθρογραφία, σχεδιασμό και επιμέλεια προωθητικού/εκπαιδευτικού υλικού, φωτογραφία) σε θέματα που αφορούν τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα: βιώσιμος τουρισμός και ταξίδια ευεξίας, διαχείριση και διαφήμιση προορισμών, περιβάλλον, υπαίθριες δραστηριότητες και υγιεινός τρόπος ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο link:

https://www.wellnesstales.com/

 

nutritionactivitynuts.blogspot.gr/

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Latest Tweets

Η διάσχιση των Ισπανικών Πυρηναίων από τον Δημήτρη Δεσποινιάδη, στο @Advendure_Net : https://t.co/WzP6Ox2JD3… https://t.co/5yMrD72dTW
"Όνειρο μου μια διεθνής διάκριση" - Μια συζήτηση με τον Θανάση Παγουνάδη στο @Advendure_Net :… https://t.co/EKuycLEbwd
Εξερευνώντας τα όρια ... μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε; Ένα άρθρο που επιχειρεί να εξερευνήσει την λεπτή γραμμή πά… https://t.co/HL70w3xTrW
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Έξι υποθέσεις κι ένα συμπέρασμα για τον ROUT 2021, τον «αγώνα που έγινε χωρίς αθλητές»!

Η διάσχιση των Ισπανικών Πυρηναίων!

"Όνειρο μου μια διεθνής διάκριση" - Μια συζήτηση με τον Θανάση Παγουνάδη!

Η Καλύβα

Ο Γιάννης Δημόπουλος και η Noora Honkala μας μιλούν για το πρώτο Sparta Running Camp!

Εγώ ούτε να οδηγώ δεν γουστάρω τόσο μακριά!

Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2021 - Που πάμε ρε παιδιά ??

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βουνών - Ενίσχυση της ταυτότητας των βουνών και βιώσιμος ορεινός τουρισμός

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Δεκεμβρίου!

Τρέξιμο στον Ομπλό με φόντο την Πάτρα, την Achaia Clauss και φιλανθρωπικό σκοπό - Συζητάμε με τον Δ. Αποστολόπουλο για το Koumaria Trail Race!

Χωρίζουν οι δρόμοι του Kilian Jornet και της Salomon!

SCARPA Golden Gate ATR - Ένα πραγματικά "All Terrain" παπούτσι!

Κονσόλα Αποσφαλμάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων