SKY

Ελπίδες & Όνειρα για την ελληνική αποστολή στο Youth Skyrunning World Championships!

© Skyrunning Greece © Skyrunning Greece

Για άλλη μια χρονιά νεαρά ελληνόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν διεθνείς παραστάσεις τρέχοντας δίπλα σε συνομήλικούς τους από 28 χώρες του κόσμου. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Skyrunning (Youth Skyrunning World Championships) το οποίο διεξάγεται στην Ιταλία στα πλαίσια του αγώνα Gran Sasso SkyRace® στην L’Aquila της Ιταλίας. Η αποστολή χρηματοδοτείται και φέτος από την διοργάνωση του Tihio Race, μια αξιέπαινη κίνηση η οποία αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του αθλήματος στις νεαρές ηλικίες.

 

Με αρχηγό αποστολής λοιπόν τον πολύπειρο Λουκά Πρατίλα οι έξι που αποτελούν την αποστολή είναι οι:

  • Νίκος Πονηρέας
  • Ηλίας Καραλής
  • Μιχάλης Καλλιμάνης
  • Μανώλης Πούρικας
  • Σωτήρης Παπαποστόλου
  • Κώστας Παραδεισόπουλος

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι – νέες από 16 – 23 ετών οι οι οποίοι και θα διαγωνιστούν σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες: Youth A (16-17 ετών), Youth B (18-20 ετών) and U23 (21-23 ετών). Συνολικά συμμετέχουν 192 δρομείς από χώρες όπως η Ανδόρρα, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Ιράν, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Νορβηγία, Ν. Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσσία, Ισπανία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία και ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα ξεκινάει σήμερα Παρασκευή με τον Gran Sasso Vertical Kilometer®, σε μία διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων και 1.000 μ υψομετρικής διαφοράς που καταλήγει στα 2.000 μέτρα υψόμετρο.

Περσινό στιγμιότυπο από την διαδρομή του αγώνα | ©Luca Cironi

Το κυρίως αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή 4 Αυγούστου με τον Gran Sasso SkyRace® σε μία δύσκολη διαδρομή 21,6 χλμ και 2.226μ θετικής υψομετρικής όπου θα δοκιμάσει τις αντοχές των νεαρών ορεινών δρομέων!

Καλή επιτυχία στα ελληνόπουλα!

Website αγώνα

 

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ