COVID-19, Τι θα ισχύσει για επικύρωση συμμετοχής στον Mythical στις 3 Ιουλίου!

25 Ιουν 2021

Καθώς οι εξελίξεις στους περιορισμούς και στους όρους συμμετοχής στις ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα βελτιώνονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα και με θεαματικούς μάλιστα ρυθμούς, η διοργάνωση είναι υποχρεωμένη να αναθεωρήσει τις αντίστοιχες προϋποθέσεις συμμετοχής για τον αγώνα της 3ης Ιουλίου.

 

 

Με βάση τις ήδη εξαγγελθείσες αλλαγές αλλά και εκείνες που πρόκειται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, η διοργάνωση αποφάσισε ότι για να διαπιστευθεί ένας αθλητής στη Γραμματεία, θα πρέπει να ισχύει μία από τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις: 

  1. είτε Αρνητικό αποτέλεσμα SELF-TEST *
  2. είτε Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού
  3. είτε Επίδειξη αρνητικού μοριακού ή rapid-test 48ώρου

(*) Για λόγους δεοντολογίας, τα self-tests θα γίνονται την ώρα που ο ενδιαφερόμενος αθλητής προσέρχεται στη Γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού του! Το προσωπικό της Γραμματείας θα αποσφραγίζει τη συσκευασία του self-test και θα σημειώνει με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το πλαστικό σκαφίδιο, αναγράφοντας τον αριθμό αθλητή. Στη συνέχεια, ο αθλητής θα πραγματοποιεί τη διαδικασία σε παράπλευρο χώρο και θα προσκομίζει το σκαφίδιο, όπου θα φαίνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Μόνο τότε θα μπορεί να παραλάβει τον αριθμό αγώνα. Σε περίπτωση θετικού τεστ, θα παραλαμβάνει το σακίδιο-δώρο και θα διαγράφεται από τη λίστα συμμετεχόντων, για να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το self-test είναι υποχρεωμένος ο αθλητής να το προσκομίσει στη Γραμματεία, η διοργάνωση δεν διαθέτει απόθεμα προς χρήση! 

Σημειώνεται τέλος ότι με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής πολιτείας, καταργήθηκαν οι προστατευτικές μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει την απαλλαγή υποχρέωσης αθλητών και προσωπικού της διοργάνωσης, όταν αυτοί βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους!    

Όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις σχετικά με τις επιδημιολογικές προφυλάξεις (θεατές, απονομές, τεχνική ενημέρωση, ατομικές εκκινήσεις κλπ) συνεχίσουν να ισχύουν ως έχουν! Η τεχνική ενημέρωση των αθλητών θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο (email) μέχρι την Κυριακή 27/6. Οι εγγραφές κλείνουν οριστικά το βράδυ της Κυριακής και καμία αίτηση δεν  θα γίνει δεκτή μετά την ημερομηνία αυτή. Όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα με το θέμα αυτό, μπορούν να επικοινωνήσουν με email με τη διοργάνωση, εκθέτοντας τους λόγους.

Από την Οργανωτική Ομάδα

Λιτόχωρο, 25 Ιουνίου 2021

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ