Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος, οι πρώτες εντυπώσεις

Ο Δ.Θεοδωρακάκος αναλύει τεχνικές κατάβασης Ο Δ.Θεοδωρακάκος αναλύει τεχνικές κατάβασης

To Σάββατο 19 Γενάρη παρευρεθήκαμε στο 1ο Σεμινάριο Ορεινού Τρεξίματος που διοργάνωσαν από κοινού το κατάστημα αθλητικών ειδών και ορειβατικού εξοπλισμού AlpamayoPro, η Salomon Hellas και η Suunto Hellas. Η φιλοξενία, η οργάνωση του σεμιναρίου αλλά και το περιεχόμενό του ήταν υψηλών προδιαγραφών κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων. Αξιέπαινη πρωτοβουλία που φάνηκε ότι θα συνεχιστεί αφού αυτή ήταν και η "απαίτηση" των 71 τυχερών που ήταν παρόντες.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Δεν αναφερόμαστε μόνο στον καιρό ο οποίος μας έκανε το χατήρι χαρίζοντάς μας μια ηλιόλουστη μέρα παρόλο το κρύο και τον αέρα που επικρατούσαν από νωρίς. Αναφερόμαστε στην εξαιρετική οργάνωση των ανθρώπων που διοργάνωσαν το σεμινάριο. Φτάνοντας στο καταφύγιο Φλαμπούρι, οι συμμετέχοντες παρελάμβαναν μία ποιοτική τσάντα με ένα παγούρι, τζελάκια και ισοτονικά προσφορά της εταιρείας HIGH5 καθώς και διάφορα άλλα διαφημιστικά φυλλάδια, όλα αυτά μέσα σε μία όμορφη τσάντα. Κάθε συμμετέχων κατατασσόταν σε μία από τις τέσσερις ομάδες των 15-20 ατόμων. Εξαιρετική ιδέα αφού έτσι η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γινόταν πιο ομαλή. Δύσκολο να κουμαντάρεις πάνω από 100 ανθρώπους (τόσοι είχαν δηλώσει εξ'αρχής).

 

Την δική μας ομάδα ανέλαβε στην αρχή ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Το session που είχε αναλάβει περιελάμβανε επίδειξη τεχνικών κατάβασης καθώς και θεωρία πάνω σε αυτές -και όχι μόνο. Οι συμμετέχοντες ήταν όλων των κατηγοριών με την πλειοψηφία να αποτελείται από νέους στον χώρο και διψασμένους για να μάθουν τις σωστές τεχνικές καθώς και μυστικά προπόνησης από τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο Δημήτρης εξαιρετικός, πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Το πρώτο αυτό session διήρκεσε 45 λεπτά περίπου. Το ίδιο θα κρατούσαν και τα υπόλοιπα.

 

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για ζεστό τσάι ήρθε η σειρά του Νίκου Κωστόπουλου. Σε παρακείμενο μονοπάτι με μεγάλη κλίση έδειξε σε όλους τεχνικές ανάβασης σε διαφορετικές κλίσεις. Ένας - ένας περνούσαμε από μπροστά του, διορθώνοντάς μας όπου χρειαζόταν. Εδώ, να προσθέσω μία παρένθεση, αντιλήφθηκα ότι τα περισσότερα τα κάνω λάθος! Θεωρώ ότι τόσο το συγκεκριμένο, όσο και το προηγούμενο session του Δημήτρη Θεοδωρακάκου άξιζε να παρακολουθηθεί και από παλαιότερους. Πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις!

 

Μετά μας ανέλαβε ο Τόλης Τσακίρης του καταστήματος AlpamayoPro, αναλύοντάς μας αυτό το οποίο οι άνθρωποι του μαγαζιού ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Τον απαραίτητο εξοπλισμό, tips και μυστικά για μία ασφαλή εξόρμηση στο βουνό. Η μερίδα του λέοντος προφανώς εδώ ανήκε σε -τι άλλο;- στα παπούτσια! Η εξειδίκευση παίζει σημαντικό ρόλο πλέον και με τα τόσα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι σημαντικό να ακούσεις δύο-τρία πράγματα από ανθρώπους που ξέρουν την αγορά και -το σημαντικότερο- είναι και οι ίδιοι αθλητές. Τα συμπιεστικά καθώς και ο διαχωρισμός των κατηγοριών των τζάκετ δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από την κουβέντα!

 

Στο τελευταίο session, οι άνθρωποι της Suunto Hellas, της κορυφαίας φινλανδικής εταιρείας ρολογιών προπόνησης και outdoor μας παρουσίασαν κάποια μοντέλα με κορυφαίο όλων το Suunto Ambit το οποίο αποτελεί και την ναυαρχίδα της εταιρείας.

 

Για το τέλος υπήρχε στο πρόγραμμα ελεύθερη κουβέντα με ερωτήσεις πάνω σε ότι αφορά την προπονητική και τον εξοπλισμό για το βουνό με όλους τους συντελεστές του σεμιναρίου στον κοιτώνα του καταφυγίου. Εκεί κάποιους τυχερούς περίμενε μία έκπληξη αφού κληρώθηκαν αρκετά παπούτσια της Salomon αλλά και δώρο κάποιες συνεδρίες για κρυοσάουνα στο http://www.cryosaunastudio.gr.

 

Μετά το τέλος είχε για όλους σουβλάκι, προσφορά του καταφυγίου Φλαμπούρι καθώς και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες έξω από τον χώρο του καταφυγίου.

 

Όλοι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από την οργάνωση όσο και από το επίπεδο επαγγελματισμού όλων των εμπλεκόμενων στο σεμινάριο. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός του πόσοι νέοι στον χώρο συμμετείχαν, κάτι που επιβεβαιώνει την δυναμική του ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας. Ο κόσμος διψάει για τέτοια γεγονότα και αυτό φάνηκε το Σάββατο με τον καλύτερο τρόπο.

 

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες από το event:

 

View this photo set on Flickr

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com