Δοκιμή: Mακρυμάνικη μπλούζα AILEEN-M και αδιάβροχο μπουφάν HURRICANE-M, από την Kilpi!

Σε οποιοδήποτε χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας και να βρεθεί κάποιος, το brand Kilpi θα το δει σίγουρα, μιας και η εταιρεία outdoor ρουχισμού από την Τσεχία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 από έναν άνθρωπο παθιασμένο με τον αθλητισμό, είναι πολύ δημοφιλής στα αθλήματα του χιονιού και όχι άδικα. Το ίδιο όμως ισχύει εδώ και χρόνια και για ποδηλατικά ρούχα και σαν φυσική εξέλιξη και με ρούχα που αφορούν το τρέξιμο γενικότερα (δρόμου ή ορεινό), τα οποία κατασκευάζει σε συνεργασία με την περίφημη Castelli. κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία στον αθλητικό ρουχισμό. Καθώς η αγωνιστική χρονιά προχωράει και τα μεγάλα ultra trail - που απαιτούν και ελαφριά αλλά προστατευτικά ρούχα για το βράδυ και για δύσκολες καιρικές συνθήκες - είναι μπροστά, δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε την μακρυμάνικη μπλούζα με κουκούλα AILEEN-M, αλλά και ένα από τα bestseller της εταιρείας, το αδιάβροχο μπουφάν HURRICANE-M. Η λέξη “Kilpi” σημαίνει “ασπίδα” στα Φινλανδικά και αν κρίνουμε από τις δοκιμές μας, είναι πετυχημένη η επιλογή μιας και τα ρούχα που δοκιμάσαμε προσφέρουν πολύ σοβαρή προστασία, αλλά σε ένα πολύ ελαφρύ και οικονομικό πακέτο με αξιόλογα χαρακτηριστικά.

 

 

Μακρυμάνικη μπλούζα με κουκούλα Kilpi AILEEN-M

Καταρχάς να πούμε ότι είναι μια εξαιρετικά όμορφη μπλούζα, σε σχεδιασμό και χρώματα. Μπορεί άνετα να φορεθεί, εκτός φυσικά από το τρέξιμο που είναι ο βασικός της σκοπός, και για μια βόλτα, κάτι όχι συνηθισμένο σε τέτοιου είδους ρουχισμό. Στην μπροστά όψη και στο ύψος του αριστερού ώμου είναι τρισδιάστατα τυπωμένο το όνομα Kilpi και το σήμα της εταιρείας, ενώ το μήκος ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης διατρέχει, ανάγλυφα τυπωμένη, η πρόταση “KILPI TESTED BY NORTH”, που είναι και το μότο της Τσέχικης εταιρείας, υποδηλώνοντας τις δοκιμές των προϊόντων της σε δύσκολα Βόρεια περιβάλλοντα, από τους αθλητές της ομάδας της σε διάφορα outdoor αθλήματα. Όλα αυτά τα σήματα είναι ανακλαστικά, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια σε νυχτερινές εξορμήσεις, ιδιαίτερα μέσα σε αστικό ιστό.

Η μπλούζα βασίζεται στην τεχνολογία OPTI-DRY, την οποία έχει αναπτύξει η Kilpi και χρησιμοποιεί σε ρούχα που είναι τεχνικά και απαιτούν πολύ καλή διαπνοή, γρήγορο στέγνωμα από τον ιδρώτα και επιπρόσθετα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Στις δοκιμές μας έδειξε πολύ καλή διαπνοή, την οποία υποβοηθούν σημαντικά και τα δυο πλαίσια στην ωμοπλάτη από λεπτό δικτυωτό υλικό, καθώς και οι αντίστοιχες δικτυωτές λωρίδες, εσωτερικά κατά μήκος των χεριών μέχρι και τον καρπό. Ιδρώτα θα συγκεντρώσει μόνο στην περιοχή εσωτερικά των αγκώνων, ο οποίος γρήγορα στη συνέχεια θα εξατμιστεί.

Γενικά η μπλούζα είναι σχεδιασμένη για τρέξιμο και αθλήματα με έντονη προσπάθεια, αφού εκτός των ιδιοτήτων που περιγράψαμε είναι ελαφριά και κυρίως “πέφτει” πολύ όμορφα στο σώμα. Δεν είναι εφαρμοστή, έχει μια μικρή ελαστικότητα λόγω του 8% ελαστάνης στη σύνθεση της, και δίνει ένα αίσθημα άνεσης πάνω στην προσπάθεια. Το ύφασμα μάλιστα δίνει και μια αίσθηση δροσιάς, ενώ είναι πολύ μαλακό στο σώμα.

Η κουκούλα της εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι και θα μας προστατέψει από ισχυρό αέρα, ενώ αν σταματήσουμε ιδρωμένοι και θέλουμε να αποφύγουμε να παγώσει το κεφάλι και ο σβέρκος μας, επίσης θα μας δώσει προστασία. Μας άρεσε ότι είναι πολύ εφαρμοστή στο κεφάλι, που σημαίνει ότι χωρίς κανένα επιπρόσθετο κορδόνι σύσφιξης, θα κρατηθεί σταθερή, όσο γρήγορα κι αν τρέχουμε.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τύπος προϊόντος: Ρουχισμός Καλοκαιρινού τρεξίματος

Υλικά: 92% πολυεστέρας, 8% Ελαστάνη

Βάρος (size M): 228 gr

Τεχνολογία: OPTI-DRY

Ενδεικτική τιμή λιανικής: €59,90

 

 

Aδιάβροχο μπουφάν Kilpi HURRICANE-M

Τα αδιάβροχα μπουφάν της Kilpi βασίζονται στη μεμβράνη Siberium®, την οποία αναπτύσσει εδώ και μια δεκαετία η εταιρεία. Η μεμβράνη βγαίνει σε ποικιλία τιμών αδιαβροχοποίησης και διαπνοής, με το HURRICANE-M να χρησιμοποιεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας, την SIBERIUM 30000 2.5L, η οποία παρέχει κορυφαίες τιμές τόσο στην αδιαβροχοποίηση (20000 mm/m2/24h), όσο και στην διαπνοή (30000g/m2/24h). Οι τιμές αυτές βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο όσο αφορά τις μεμβράνες και το κάνουν να αντέχει σε βαριά βροχή, αλλά και με εξαιρετική διαπνοή.

                                       Τρέχοντας με το Hurricane - M στην βροχή και τον αέρα της Ολλανδίας!

Η σχεδίαση είναι 2.5L (δυόμιση στρώματα), που σημαίνει ότι η μεμβράνη συνδέεται όπως πάντα με εξωτερικό ύφασμα που είναι αυτό που έρχεται σε επαφή με τον “καιρό”, ενώ εσωτερικά της μεμβράνης, στην πλευρά του δέρματος ή άλλου εσωτερικού ρουχισμού, είναι τυπωμένη μια λεπτή επίστρωση (εκτύπωση ουσιαστικά) και όχι άλλο ύφασμα όπως στις 3L μεμβράνες, η οποία την προστατεύει. Η κατασκευή 2,5 στρώσεων κάνει το ρούχο πιο ελαφρύ και κατάλληλο για τρέξιμο, πολύ εύχρηστο και από άποψη τιμής πιο προσιτό. Το μειονέκτημα μέχρι πρόσφατα των 2,5 στρώσεων ήταν η αίσθηση τους στο δέρμα- μερικά είναι πολύ κολλώδη. Δεν το αισθανθήκαμε στην περίπτωση του Hurricane, αν και εδώ που τα λέμε, το μπουφάν πάντα το φοράει κάποιος με εσωτερικό ρούχο και όχι απευθείας στο δέρμα.

Την εξαιρετική αδιαβροχοποίηση συμπληρώνουν τα πλήρως αδιάβροχα και θερμοκολλημένα φερμουάρ που εσωτερικά έχουν πρόσθετο ύφασμα. Προφανώς στα φερμουάρ υπάρχει κορδόνι, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και με γάντια.

Οι δυο τσέπες είναι μεγάλες, με διπλής όψης φερμουάρ και εσωτερικά έχουν λεπτό δικτυωτό ύφασμα ώστε να συνεισφέρουν στη διαπνοή.

Εσωτερικά στην αριστερή τσέπη υπάρχει κλιπ για να πιάσουμε κλειδιά ή οτιδήποτε θέλουμε, ενώ εκεί βρίσκουμε και μια ελαφριά θήκη αποθήκευσης του μπουφάν, για τη μεταφορά του όταν δεν το χρησιμοποιούμε.

Τα τελειώματα στα μανίκια έχουν εσωτερικό ελαστικό κορδόνι, ώστε να σφίγγουν γύρω από τον καρπό για προστασία.

Στην μέση επίσης υπάρχει κορδόνι με ένα πολύ εύχρηστο κλιπ και από τις δυο πλευρές, ώστε να σφίγγει χαμηλά το μπουφάν και να μην περνάει αέρας και βροχή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όλα τα σήματα στο μπουφάν είναι από ανακλαστικό υλικό για ασφάλεια στο σκοτάδι.

Ένα χαρακτηριστικό που μας άρεσε πολύ είναι το κούμπωμα που υπάρχει στο ύψος του στήθους, ώστε όταν θέλουμε να κατεβάσουμε το φερμουάρ χαμηλά για έξτρα δροσιά, να στέκεται στη θέση του το μπουφάν στους ώμους, χωρίς να φεύγει. Βολεύει πολύ αυτό σε αλλαγές του καιρού και στο τρέξιμο.

Η κουκούλα του είναι πλούσια, ενώ ρυθμίζεται στο πίσω μέρος με κορδόνι με κλιπ (επίσης προστατευμένο σε περίπτωση βροχής). Όπως και στα μανίκια, στα πλάγια υπάρχει εσωτερικά ελαστικό κορδόνι σύσφιξης, ενώ το γείσο είναι ενισχυμένο με πλαστικό ώστε να φορεθεί άνετα κράνος, σε μια via – ferrata ή σε ορειβατικό σκι.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τύπος προϊόντος: Ρουχισμός Καλοκαιρινού τρεξίματος

Υλικά: 100% νάιλον

Τεχνολογία αδιαβροχοποίησης / διαπνοής: Siberium® 30 000 2.5L

Επίπεδο Αδιαβροχοποίησης: 20000 mm/m2/24h

Επίπεδο Διαπνοής: 30000g/m2/24h

Βάρος (size M): 220gr

Τιμή: €124,90

 

 Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της Kilpi στην Ελλάδα είναι η MV Trade.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ