Ποινή κάθειρξης 2 ετών με αναστολή για θάνατο αθλητή από κεραυνό τον Αύγουστο του 2022!

Με βάση σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωινής της Καβάλας, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος - ο θάνατος του Στέλιου Σαμαρά από κεραυνό κατά τη διάρκεια του αγώνα Six Peaks τον Αύγουστο του 2022 - είχε συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, το οποίο χτες, 18 Φεβρουαρίου 2026, καταδίκασε τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Κ. Νευροκοπίου — του συλλόγου που διοργάνωσε τον αγώνα ορεινού τρεξίματος στο Φαλακρό Δράμας — σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, δια παραλείψεως.

 

 

Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ εκείνες τις ημέρες, το οποίο δεν ελήφθη υπόψη από τη διοργάνωση, ενώ ο αγώνας συνεχίστηκε παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε λάβει γνώση της πρόβλεψης της ΕΜΥ, παρουσιάζοντας άδεια τέλεσης του αγώνα από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Η οικογένεια του Στέλιου Σαμαρά παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή με δικηγόρο την Αναστασία Ιωσηφίδου, ενώ έχει ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

 

Πηγή: proininews.gr

Photo copyright: Frank Cone