Και ο Jim Walmsley εκτός του UTMB® 2026!

Μετά τον Kilian Jornet, φαίνεται πως ακόμη ένα μεγάλο φαβορί, ο Αμερικανός Jim Walmsley, δεν θα αγωνιστεί τελικά στο UTMB® 2026, καθώς το όνομά του αφαιρέθηκε από την επίσημη λίστα εκκίνησης, όπως επιβεβαίωσε η διοργάνωση στο Distances+. Μέχρι στιγμής, ο κορυφαίος Αμερικανός δρομέας δεν έχει ανακοινώσει τους λόγους της απόσυρσής του.

 

 

Να θυμίσουμε ότι είχε ήδη ένα DNF στο Western States Endurance Run 2026, λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Πέρυσι, ο Walmsley αγωνίστηκε στο OCC®, το οποίο και κέρδισε, ενώ το 2023 είχε κατακτήσει το UTMB®, τερματίζοντας σε 19:37:43.

Η απουσία των δύο σπουδαίων αθλητών αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα για τον συναγωνισμό και το ήδη ισχυρό αγωνιστικό ενδιαφέρον του φετινού UTMB. Από την άλλη, όμως, δημιουργεί μια νέα συνθήκη στον αγώνα, ανοίγοντας τον δρόμο σε αρκετούς ακόμη επίδοξους διεκδικητές της νίκης, που πλέον βλέπουν μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία του αγώνα!