Φωτιάδης και Τζαβάρα νικητές στον Rogkas - 2022!

Σε εξαιρετικές συνθήκες που ταίριαζαν απόλυτα στο ύφος του αγώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Όλυμπο ο Rogkas 2022 (26.3Km, +2.880m), κάτι που αποτυπώθηκε και στα ενθουσιασμένα πρόσωπα των αθλητών που έλαβαν μέρος, αμέσως μόλις τερμάτιζαν.

Πολύ χιόνι – και λίγο φρέσκο σε κάποια σημεία από την χτεσινή χιονόπτωση - με σημεία που είχαν πάγο και ήθελαν προσοχή, με ηλιοφάνεια αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες (-5 το πρωί στο Μοναστήρι), με ωραίο συναγωνισμό ιδιαίτερα για τη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου των αντρών που κρίθηκε στα τελευταία μέτρα, ο Rogkas επιβεβαίωσε την φήμη του σαν ένας απαιτητικός, καθαρόαιμα χειμωνιάτικος αγώνας με συναρπαστικά χιονισμένα τοπία στο βουνό των Θεών.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Φωτιάδης με επίδοση 3.12.20, δεύτερος με μεγάλη μάχη στα τελευταία μέτρα ο Νικόλαος Κασιαράς με χρόνο 3.20.44, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Νικόλαος Κυρίτσης ο οποίος τερμάτισε σε 3.20.58.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου των γυναικών και 23η γενικής η Νικολέτα Τζαβάρα με επίδοση 4.16.2, δεύτερη η Βικτωρία Γεωργοπούλου με χρόνο 4.23.38 και τρίτη η Tijiana Panic με χρόνο 4.25.00.

Εκκίνηση πήραν 226 αθλητές και αθλήτριες και τερμάτισαν 224!

Τα συνολικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.omt100.com/rogkas-results-live-2022/

View this photo set on Flickr

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ